Εύκολη ομελέτα ντάκο

 

Εύκολη ομελέτα ντάκο

Συνταγή για εύκολη ομελέτα ντάκο.

Μία ομελέτα με άρωμα και γεύση από την αγαπημένη μας Κρήτη έχουμε σήμερα για κυρίως πιάτο το μεσημέρι ή και το βράδυ. Ομελέτα ντάκο που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Υλικά

Αυγα 8
Γάλα Φρέσκο 8 κουταλιές της σούπας
Αλατι Κατά βούληση

Πιπέρι Κατά βούληση
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού
Φέτα 50 γραμμάρια περίπου

Πατατες 1 μεγάλη
Για το γαρνίρισμα
Ντοματα 1 μεγάλη
Φέτα 50 γραμμάρια περίπου

Κρεμμυδι Μισό φρέσκο
Μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Ελιές 4-5
Ελαιολαδο Λίγο

Διαβάστε Επίσης  Πέννες με βασιλικό: Η αυθεντική ιταλική συνταγή από την Carla Bruni

Ο ντάκος είναι ένα αγαπημένο ορεκτικό που σε περιόδους διατροφής είναι και πολύ νόστιμο αλλά και χορταστικό βραδινό, απλά αντί για φέτα μπορείτε να βάλετε ανθότυρο, cottage ή κατίκι Δομοκού. Η κλασική συνταγή για ντάκο, είναι παξιμάδι με τριμμένη ντομάτα, θρυμματισμένη φέτα, ελαιόλαδο και κάππαρη αν θέλουμε.

Σήμερα θα απολαύσουμε όμως κάτι ξεχωριστό. Μία αφράτη ομελέτα ντάκο με φρέσκια ντομάτα. Είναι μία ιδιαίτερη δε αλλά αρκετά εύκολη και οικονομική συνταγή για τις μέρες που δεν έχουμε πολλή όρεξη ή χρόνο για μαγειρική, αλλά πεινάμε πολύ.

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το φρέσκο γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Στο τέλος προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε λίγο. Βάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό λαδωμένο σκεύος και προσθέτουμε και τις πατάτες τηγανιτές ή βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για ρολό κιμά

Ανακατεύουμε λίγο και ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Αφού η ομελέτα είναι έτοιμη την βάζουμε σε μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε ψιλοκομμένη ντομάτα, θρυμματισμένη φέτα, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελιές και ελαιόλαδο.

Απολαμβάνουμε!

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *