Εύκολα παγωτά ροδάκινα

 

Εύκολα παγωτά ροδάκινα

Εύκολα παγωτά ροδάκινα

 

Αυτά τα εύκολα παρασκευασμένα παγωτά έχουν γεύση φρέσκου ροδάκινου και κρέμας, αλλά χρησιμοποιούν βολικά κονσερβοποιημένα φρούτα και πιο υγιεινό φυσικό γιαούρτι. Μοιραστείτε με την οικογένεια ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα για χαμόγελα παντού!

 

 

Συστατικά

400 γραμμάρια μισά ροδάκινα σε χυμό
1 λάιμ, μόνο χυμός

300gr φυσικό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ρευστό μέλι ή σιρόπι αγαύης

1 κουταλάκι του γλυκού πάστα φασολιών βανίλιας

 

Μέθοδος

Στραγγίστε τα ροδάκινα από ένα κόσκινο σε ένα μπολ για να κρατήσει ο χυμός. Ρίξτε τα ροδάκινα και 3 κουταλιές της σούπας από το χυμό στο μπλέντερ, προσθέστε το χυμό λάιμ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα συστατικά χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός.

Διαβάστε Επίσης  Τομάτες με πλούσια γέμιση και μπεσαμέλ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι και την πάστα βανίλιας.

Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας πουρέ ροδάκινου σε κάθε φόρμα για γλειφιτζούρι, ακολουθούμενη από μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα γιαουρτιού.

Συνεχίστε να προσθέτετε στις φόρμες εναλλακτικές κουταλιές ροδάκινα και γιαούρτι μέχρι να γεμίσουν σχεδόν. Το μείγμα θα διασταλεί ελαφρώς μόλις παγώσει, οπότε μην γεμίζετε τα καλούπια μέχρι την κορυφή. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κυμματίζουμε ελαφρά τα μείγματα μεταξύ τους στις φόρμες.

Διαβάστε Επίσης  Mπριζόλα με άγρια μανιτάρια

Σκεπάζουμε και παγώνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να παγώσει σχεδόν. Σπρώξτε ένα ραβδί γλειφιτζούρι σε κάθε μισοπαγωμένο γλειφιτζούρι. Επιστρέψτε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι να παγώσει.

Για να σερβίρετε, βυθίστε για λίγο τις φόρμες σε μια κανάτα με ζεστό νερό για να απελευθερωθούν τα γλειφιτζούρια.

 

Καλή δροσερή απόλαυση!

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *