Καλοκαιρινό μοσχαράκι με φασολάκια και πατάτες

Καλοκαιρινό μοσχαράκι με φασολάκια και πατάτες

 

Το πιο καλοκαιρινό και μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους είναι αυτό το Καλοκαιρινό μοσχαράκι με φασολάκια και πατάτες μοσχαράκι που λιώνει στο πιρούνι Θα το λατρέψουν τα παιδιά!

Υλικά

Μοσχάρι 800 γραμμάρια σπάλα
ελαιολαδο 1/3 φλιτζάνι

φασολακια 500 γραμμάρια
καρότο 1 σε φέτες

κρεμμυδι 1
πατατες 1 μεγάλη

σκορδο 1 σκελίδα
πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας

ντοματα 2 ώριμες μεγάλες τριμμένες (400 γραμμάρια)
νερό Λίγο ζεστό

αλατι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση

μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος

Το μοσχαράκι είναι από τα πιο υγιεινά κρέατα γι’ αυτό και οι γονείς το προτιμούν συχνά για τα παιδιά τους, Χειμώνα – Καλοκαίρι! Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε ένα φαγητό, άκρως μαμαδίστικο και σκέτο λουκούμι που συνδυάζει τις φυτικές ίνες και το κρέας.

Διαβάστε Επίσης  Αγγουράκια τουρσί – Τα ποντιακά στύπα

Εκτέλεση

Αρχικά στεγνώνουμε πολύ καλά το μοσχαράκι με χαρτί κουζίνας και κόβουμε το τρυφερό κρέας σε μικρές μερίδες των 80 γραμμαρίων το κάθε κομμάτι. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε μεσαία προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα πιάτο προσέχοντας να το διατηρήσουμε ζεστό. Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και έπειτα βάζουμε τον πελτέ ντομάτας. Σοτάρουμε τον πελτέ ντομάτας μέχρι να γίνει σκούρος. Τότε βάζουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να γυαλίσουν. Ξαναβάζουμε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα, με τις πατάτες και όσα ζουμιά είχε το μοσχαράκι στο πιάτο.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξτε γλυφιτζόυρια και ξετρελάνετε τους μικρούς σας φίλους!

Τότε βάζουμε και τις τριμμένες ντομάτες αλλά και το ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσουμε το φαγητό μας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά περίπου και ελέγχουμε τα υγρά του φαγητό έτσι ώστε αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε ζεστό νερό.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε 20 λεπτά περίπου πριν γίνει το φαγητό και βράζουμε μέχρι να μελώσει. Μόλις μελώσει, σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *