Φωτιά τώρα σε Ροδόπη και Όλυμπο: Μάχη με τις φλόγες – Σε συναγερμό οι Αρχές λόγω των έντονων ανέμων την προσεχή εβδομάδα

Μάχη με δύο φωτιές, σε Ροδόπη και Όλυμπο, επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής το απόγευμα της Κυριακής. Πλέον, η μάχη δίνεται και με τον χρόνο, καθώς με το που πέσει το σκοτάδι δεν θα μπορούν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Ειδικότερα η μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Το μέτωπο μαίνεται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη τους με τις φλόγες, ώστε να το θέσουν το ταχύτερο δυνατό υπό έλεγχο.

Διαβάστε Επίσης  Βίαιη προσαγωγή των γιων του βασικού υπόπτου στη δολοφονία Παπαγεωργίου

Μέτωπο και στη Ροδόπη
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν και στη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Πάτερμα, στον Δήμο Αρριανών Ροδόπης.

Στο σημείο βρίσκονται 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το δάσος της Νυμφαίας Ροδόπης πολλοί ανέφεραν πως η φωτιά έμοιαζε με ένα τεράστιο μανιτάρι από καπνό. Το ανησυχητικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν κατά περιόδους ισχυροί άνεμοι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα κινηθούν σήμερα και αύριο μετρό και ηλεκτρικός -Μειωμένα δρομολόγια

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *