Ντολμαδάκια με κολοκυθοανθούς και αμπελόφυλλα, με ένα νόστιμο κόλπο

Ντολμαδάκια με κολοκυθοανθούς και αμπελόφυλλα, με ένα νόστιμο κόλπο45′ προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45′

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 70 ντολμαδάκια

1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
1 πατάτα τριμμένη και 2 πατάτες σε χοντρές φέτες για το μαγείρεμα του φαγητού
1 μελιτζάνα, τριμμένη
1 κολοκύθι, τριμμένο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 ντομάτες, τριμμένες
1 κουτ. γλυκού κύμινο
250 ml ελαιόλαδο + ακόμη 80 ml για το μαγείρεμα των ντολμάδων
4 κλαδάκια φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
4 κλαδάκια φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
35 αμπελόφυλλα
35 κολοκυθανθοί για γέμισμα

Διαδικασία

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και, μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε όλα τα τριμμένα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο, και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε από μία κουταλιά του γλυκού γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και κολοκυθανθό ως εξής: Σε μια επίπεδη επιφάνεια απλώνουμε ένα ένα τα αμπελόφυλλα και βάζουμε στο κέντρο τους τη γέμιση. Διπλώνουμε την κορυφή και τις δύο άκρες του φύλλου σε φάκελο και τυλίγουμε σε ρολάκι.Αντίστοιχα γεμίζουμε τους κολο- κυθανθούς τοποθετώντας στο κοίλωμα ανάμεσα στο πέταλα τη γέμιση και ύστερα στρίβουμε τα πέταλα και τα γυρνάμε προς τα έξω δημιουργώντας έναν ντολμά. Επειδή το ρύζι με το μαγείρεμα θα φουσκώσει, προσέχουμε να μην τυλίξουμε πάρα πολύ σφιχτά τα ντολμαδάκια. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα, οι κολοκυθανθοί και η γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε στον πάτο τις φέτες από τη μια πατάτα και τακτοποιούμε από πάνω τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο και μετά σε στρώσεις. Τα σκεπάζουμε με τις φέτες από τη δεύτερη πατάτα, προσθέτουμε τα 80 ml ελαιόλαδο, 300 ml νερό και αλάτι. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

Διαβάστε Επίσης  Σνίτσελ αυθεντικό

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *