Πώς μπορείς να χάσεις το λίπος από την κοιλιά με το κολύμπι

 

Πώς μπορείς να χάσεις το λίπος από την κοιλιά με το κολύμπι

Πώς μπορείς να χάσεις το λίπος από την κοιλιά με το κολύμπι

 

Mε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, μόνο μέσα στη θάλασσα μπορούμε να γυμναστούμε

Είτε σε ενδιαφέρει να χάσεις το λίπος από ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος, είτε θες να συνεχίσεις να ασκείσαι και τους καλοκαιρινούς μήνες που έχεις πιο χαλαρό πρόγραμμα, το κολύμπι είναι η καλύτερη επιλογή.

Με αυτές τις θερμοκρασίες άλλωστε, η προπόνηση σε γήπεδα ή εξωτερικούς χώρους, είναι απαγορευτική, επομένως το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να κολυμπήσουμε σε μια ασφαλής παραλία. Μέσω της κολύμβησης, πέρα από το γεγονός πως μπορούμε να χάσουμε πολλές θερμίδες, είναι και η ιδανική αερόβια άσκηση, επομένως μπορούμε να χάσουμε λίπος πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Επιπλέον, η διαδικασία καταπολέμηση της αντίστασης του νερού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών και την αποφυγή των τραυματισμών, καθώς η άνωση του νερού απορροφά οποιοδήποτε κραδασμό.

Η αρχή προφανώς μπορεί να είναι και δύσκολη, ανάλογα με τη φυσική σου κατάσταση, ωστόσο, σταδιακά το σώμα μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη αντοχή και έτσι να έχεις πιο αποτελεσματικές προπονήσεις.

Διαβάστε Επίσης  Δίαιτα 5:2 – Τι είναι, τι προσφέρει και πώς γίνεται

 

Πως το κολύμπι μας βοηθά να χάσουμε το λίπος στην κοιλιά

«Το κολύμπι, δουλεύει συγχρόνως πολλούς διαφορετικούς μύες σε ολόκληρο το σώμα, αλλά όταν πρόκειται για στόχευση συγκεκριμένων περιοχών, η πεταλούδα, το ύπτιο και το πρόσθιο θα απασχολήσουν περισσότερο τον πυρήνα σας. Όσο περισσότερο κάνετε αυτούς τους τρεις τύπους κολύμβησης, τόσο περισσότερη δουλειά καταβάλλετε στην περιοχή της κοιλιάς, προκειμένου να φύγει το λίπος», λέει ο Kris Gagne προπονητής κολύμβησης του Life Time και πιστοποιημένος από την ASCA.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος «ο καλύτερος και ταχύτερος τρόπος για να βοηθήσετε στην απώλεια λίπους από την περιοχή της κοιλιάς, είναι να συνδυάσουμε τους τρεις τύπους κολύμβησης, με μία καλά ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα συμπληρώνει όλη τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλουμε».

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, πως για να χάσουμε λίπος, ειδικά σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος, η διατροφή είναι καθοριστική. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα με πολλή ζάχαρη ή λίπος, τα επεξεργασμένα κρέατα και τα αναψυκτικά και χυμούς με ζάχαρη. Καταναλώστε όσες περισσότερες σαλάτες και φρούτα μπορείτε, ειδικά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Διαβάστε Επίσης  Η δίαιτα με σούπα λάχανου

Δυο ακόμη πολύ σημαντικά στοιχεία που θα ενισχύσουν την καύση του λίπους, όσο κολυμπάμε είναι η διαλειμματική προπόνηση, αλλά και το πρωινό κολύμπι με άδειο στομάχι. Η διαλειμματική προπόνηση ενώ κολυμπάμε, αυξάνει την αποτελεσματικότητα της άσκησης και μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από το επίμονο λίπος της κοιλιάς.

Τι ακριβώς είναι η διαλειμματική προπόνηση;

Μετά την προθέρμανση, κολυμπήστε 2 έως 3 φορές με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή που κολυμπάτε, αλλά για λίγα μόνο μέτρα. Στη συνέχεια, σταματήστε, και μόλις μειωθούν οι σφίξεις σας, ξεκινήστε και πάλι με τον συνηθισμένο ρυθμό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές.

Με αυτόν τον τρόπο προωθείτε τη διάσπαση του λίπους στο σώμα, ενισχύετε την αντοχή σας και τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με οξυγόνο.

Ακόμη, προτιμήστε να κολυμπήσετε τις πρωινές ώρες, δίχως να έχετε καταναλώσει τροφές ή πρωινό. Νηστικοί θα καταφέρετε να χάσετε ακόμη περισσότερες θερμίδες.

Ποτέ δεν κολυμπάμε, έχοντας φάει. Αντιθέτως περιμένουμε τουλάχιστον 3 με 4 ώρες, από το τελευταίο μας γεύμα.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *