Σασμός: Η Βασιλική, μετά το τροχαίο, επιβιώνει, λέει η Μαριλίτα Λαμπροπούλου!

 

Σασμός: Η Βασιλική, μετά το τροχαίο, επιβιώνει, λέει η Μαριλίτα Λαμπροπούλου!

Σασμός: Η Βασιλική, μετά το τροχαίο, επιβιώνει, λέει η Μαριλίτα Λαμπροπούλου!

 

«Η Βασιλική έχει στοιχεία και από μένα», δηλώνει η Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια του «Σασμού» μίλησε σήμερα στο «Alpha τώρα» και στη Βίκυ Χαντζή και τον Σταύρο Μονεμβασιώτη.

Στο δρόμο τη φωνάζουν «Βασιλική» κι εκείνη απαντά, παραδέχτηκε. «Το Βασιλική το έχω κάνει δεύτερο δέρμα μου. Μου μιλάει ο κόσμος, μου απευθύνεται με αυτό το όνομα κι εγώ απαντάω. Έχω αγαπήσει το ρόλο κι αυτή τη δουλειά κι έχει αποδώσει η προσπάθεια που κάνω». Η Βασιλική είναι «ένας ρόλος. Το ότι ο κόσμος με ταυτίζει με αυτό το πρόσωπο έχει να κάνει και με τη δύναμη της εικόνας».

Αλλά «κι ότι επενδύω τη Βασιλική με την φωνή μου, τις ψυχικές μου ιδιότητες, την οπτική μου. Ο ρόλος σε ένα καθημερινό πλάθεται, και με το πώς φαντάζεται ο ηθοποιός το πρόσωπο που ερμηνεύει. Άρα, εν κατακλείδι, η Βασιλική έχει στοιχεία και από μένα».

Η 2η χρονιά του «Σασμού» ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το συναίσθημα που της άφησε έχει θετικό πρόσημο. «Αν και υπήρχε ο φόβος μήπως επαναληφθεί κάτι που έκανα» τελικά όλα κύλισαν ομαλά.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός Spoiler: Στέλλα και Αργυρώ στα χειρότερά τους…

«Όταν είσαι ενεργός και μπορείς να βρεις κάτι ζωντανό μέσα σε αυτό που κάνεις, τα πράγματα λειτουργούν. Και υπήρξε απήχηση στο κοινό. Όλα πήγαιναν μπροστά». Κλείνοντας η σεζόν είδαμε τη Βασιλική να έχει ένα σοβαρό τρακάρισμα. Τι θα γίνει την επόμενη σεζόν; «Εφόσον θα παίζω σίγουρα επιβιώνω!» είπε δίνοντας ένα spoiler. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι, «δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο για τα σενάρια. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τη σεναριακή ομάδα, έχει φτιαχτεί μία δυνατή ιστορία» για τον «Επίλογο» της σειράς.

 

Ποια εξέλιξη θα ήθελε για το «Σασμό» η Μαριλίτα Λαμπροπούλου;

«Θα ήθελα μια εξέλιξη που θα δυναμιτίσει τα πράγματα, για να οξυνθούν οι εντάσεις και οι αντιπαλότητες, να βγουν οι αντιπαραθέσεις, τα προβλήματα και οι συγκρούσεις πιο πολύ στην επιφάνεια, ώστε να έχει ένα νόημα όταν θα έλθει η όποια λύση» απαντά. Και προσθέτει: «Θα ήθελα να δοθεί μια λύση στο τέλος, ώστε να ανακουφιστούν όλοι. Μη ξεχνάτε ότι είναι μυθοπλασία.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: «Δεν μπορεί η μάνα μου να σκότωσε άνθρωπο»

Μερικές φορές οι τηλεθεατές, ξεχνάνε την πραγματικότητα που ζούμε και νομίζουν ότι η μυθοπλασία είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η δύναμη της μυθοπλασίας αλλά και των ηθοποιών κι όλης της ομάδας του Σασμού».

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου το καλοκαίρι περιοδεύει με την παράσταση «Οιδίπους τύραννος» του Σοφοκλή, στην οποία υποδύεται την Ιοκάστη. Δύο ρόλοι αλλά και δύο μέσα… «τα οποία βρίσκονται στον αντίποδα.

Είναι εντελώς διαφορετικά.

Αν στην τηλεόραση η κάμερα έρχεται δίπλα σου και συλλαμβάνει την κάθε ανάσα, τον κάθε ψυχικό και συναισθηματικό παλμό, στο θέατρο τα πράγματα είναι τεράστια, μεγεθύνονται, και σα ρόλος – ο οποίος είναι αρχέτυπο- αλλά και σαν υποκριτική στα μεγάλα ανοιχτά θέατρα, όπου παίζεται η παράσταση».

Βέβαια, ας μην ξεχνάμε, καταλήγει ότι, «όλοι οι ρόλοι, ακόμη και η Ιοκάστη με τη Βασιλική μπορούν να βρουν κάτι κοινό, το ότι μιλούν σε μια πανανθρώπινη ψυχική κοίτη».Η παράσταση «Οιδίπους τύραννος» πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα, ενώ στις 25 & 26 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *