Φωτιά τώρα: Συναγερμός για πολλαπλά μέτωπα στην Ηλεία – 112 για εκκένωση οικισμών


Συναγερμός έχει σημάνει στην Ηλεία για φωτιές που καίνε σε αρκετά διαφορετικά μέτωπα, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής, τόσο με επίγειες, όσο και με εναέριες δυνάμεις .

Μάλιστα, εκδόθηκε μήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφη και Σμίλα, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Αρχαία Ολυμπία. Το εν λόγω μέτωπο καίει στα 400 μέτρα από το χωριό Παλαιοβαρβάσαινα.

Το ilialive αναφέρει πως αυτή τη στιγμή είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες. Το ίδιο μέσο αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες για πολίτη που έχει λιποθυμήσει και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε Επίσης  Η εγκύκλιος με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης. Πως θα δηλωθούν τα εισοδήματα και οι δαπάνες με ηλεκτρονικό χρήμα για το αφορολόγητο

 

Φωτιά και στην Αρχαία Ολυμπία

Επίσης φωτιά ξέσπασε κοντά στο ξενοδοχείο Αμαλία, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας η οποία είναι μεν μικρής έκτασης αλλά έχει προκαλέσει κινητοποίηση. σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου.

Ακόμη ένα μέτωπο κατακαίει στην περιοχή της Σαλμώνης.

Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της Παλαιοβαρβάσαινας επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο. Στο Σαλμώνη είναι 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και στην Αρχαία Ολυμπία 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα

Διαβάστε Επίσης  Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *