Συντριβή Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί οι 2 χειριστές – Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Συντριβή Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί οι 2 χειριστές - Η ανακοίνωση του ΓΕΑΝεκροί ανασύρθηκαν έπειτα από έρευνες οι 2 χειριστές του Canadair που συνετρίβη το μεσημέρι της Τρίτης στην Κάρυστο, την ώρα που το αεροσκάφος επιχειρούσε για κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς και έκανε χαμηλή προσέγγιση σε πύρινο μέτωπο. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Πτώση Canadair: Χτύπησε σε δέντρο και έχασε τον πλωτήρα του

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες με βάση το οπτικό υλικό που ήρθε στη δημοσιότητα, το αεροσκάφος τη στιγμή που έκανε την προσβολή της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου και στη φάση της άφεσης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος.

Διαβάστε Επίσης  Εκ περιτροπής εργασία: Έρχονται περικοπές μισθών ως 30% - Παραδείγματα

Πρόκειται για ένα CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας με πλήρωμα 2 χειριστές, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο το πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούσαν στην περιοχή ενώ, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Συντριβή Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί οι 2 χειριστές - Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Διαβάστε Επίσης  Βόλος: Έκρηξη των ψυχιατρικών περιστατικών λόγω κορωνοϊού - Γεμάτη η κλινική του νοσοκομείου

Δήλωση Δένδια
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, στην Εύβοια:

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *