Καρότο: Μία υποτιμημένη σούπερ τροφή

 

Καρότο: Μία υποτιμημένη σούπερ τροφή

Καρότο: Μία υποτιμημένη σούπερ τροφή

 

Το καρότο.. Είναι εύκολο και απλό στην καλλιέργεια, νόστιμο και πολύ θρεπτικό. Αρέσει .. και αρέσει σχεδόν σε όλους μας.. Καρότο: Μία υποτιμημένη σούπερ τροφή

Ξεκίνησε την ζωή του.. πριν 5.000 χρόνια στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται το Αφγανιστάν. Χρησιμοποιήθηκε από τους προγόνους μας (που σχεδόν έχουν κάνει τα πάντα…) από τον 2ο αιώνα π.κ.χ.

Και φτάσαμε, (δυστυχώς, στον 21ο αιώνα) να τα φυτεύουν για να …απαλλάξουν τα εδάφη από κάθε είδους μολυσματικές, καρκινογόνες ουσίες (ας πούμε εξασθενές χρώμιο), σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας, και στη συνέχεια, να έχουν το θράσος να τα πουλούν σαν…βιολογική καλλιέργεια… Γι; αυτό προσοχή στην προέλευση.

Το καρότο αποτελεί μια πλούσια τροφή για το σώμα μας.

Περίπου 100 γραμμάρια καρότου περιέχουν

0,6 γρ. πρωτεΐνης,
7,6 γρ. υδατάνθρακες,
0,3 γρ. λίπους,

30 mg ασβεστίου και
0,6 mg σιδήρου.
Εκτός από αυτό, τα καρότα είναι επίσης μια καλή πηγή
φυτικών ινών,

βιταμίνης, Β2,
βιταμίνης Β6,
βιταμίνης C,
βιταμίνης D,

βιταμίνης Ε,
ιδιαίτερα θειαμίνης (βιταμίνη Β1, ανευρίνη),
φυλλικού οξέος (βιταμίνη Β9) και
πυριδοξίνης (βιταμίνη Β6),

βιταμίνης Κ,
βιοτίνης,
καλίου

 

Το Καρότο, αποτρέπει τα.. καρδιακά νοσήματα.

Εμποδίζει τον καρκίνο του στήθους, του πνεύμονα και του παχέος εντέρου. Μια ουσία η φαλκαρινόλη που περιέχουν, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην συρρίκνωση των καρκινικών κυττάρων
Καρότα και μπρόκολα κατά του καρκίνου

Καρότα κατά του.. διαβήτη:

τα καρότα είναι ευεργετικά για τη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος,στους υγιείς… εξαιτίας των καροτονοειδών που περιέχουν. Ωστόσο, επειδή τα καρότα έχουν υψηλό γλυκαιμικό φορτίο, δεν συνιστώνται τους διαβητικούς.
Διατροφή: Μπορεί να Αναγεννήσει το Πάγκρεας-Να Αναστρέψει τον Διαβήτη

Προστατεύουν τα μάτια μας:

Και τίποτα  μα τίποτα δεν είναι σαν τα μάτια μας.. Το καρότο είναι το ένα, τό άλλο; Το καταλάβατε: Το ιχθυέλαιο..

Διαβάστε Επίσης  Σαλάτα με κινόα και κολοκύθα

Εδώ όμως μιλάμε για τα καρότα.. Έτσι λοιπόν ο αμφιβληστροειδής του ματιού μας, χρειάζεται βιταμίνη Α για να λειτουργήσει. Η έλλειψη βιταμίνης Α προκαλεί δυσκολίες στην όραση κατά τη νύχτα. Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α (στο συκώτι).

 

Στον αμφιβληστροειδή, η βιταμίνη Α μετατρέπεται σε Χρωστική Ουσία Που Είναι Απαραίτητη Για Τη Νυχτερινή Όραση. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βήτα καροτίνης βοηθούν Στην Προστασία Από Εκφύλιση Της Ωχράς Κηλίδας Και Του Γεροντικού Καταρράκτη.
Εδώ αξίζει να θυμηθούμε μία υπερτροφή με περιεκτικότητα 80% περισσότερου β-καροτενίου από το καρότο: Φύκια A.F.A: Η πληρέστερη και πλέον ισορροπημένη τροφή στον κόσμο

Οταν τρώμε καρότα, παίρνουμε περισσότερη βήτα-καροτίνη κι έχουμε.. 50% χαμηλότερο κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας …Μήπως να το σκεφθουμε λίγο σοβαρότερα;

Προσέξτε την τομή ενός καρότου. Δεν σας θυμίζει το…ανθρώπινο μάτι; Τίποτα δεν είναι τυχαίο…όπως και το καρότο…αστακός..

 

Καρότο και για τα εγκεφαλικά:οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα από πέντε καρότα την εβδομάδα, περιορίζουν τον κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο από εκείνους που τρώνε μόνο ένα καρότο το μήνα

Οι πανταχού παρούσες.. φυτικές ίνες:τα καρότα περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, που είναι πολύ σημαντικές για την πέψη των τροφών. Ωστόσο, οι φυτικές ίνες μπορεί να «παγιδεύσουν» το βήτα καροτένιο, γεγονός που καθιστά δύσκολο για το σώμα σας για να το απελευθερώσει. Το κόλπο εδώ είναι ο ατμός.. Με το ελαφρύ μαγείρεμά τους,για λίγα λεπτά στον ατμομάγειρά μας.. ελευθερώνεται από τις φυτικές ίνες η βήτα καροτίνη κι έτσι το σώμα μπορεί να την απορροφήσει καλύτερα.

 

Αυτή η σπουδαία και παρεξηγημένη ουσία, λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό που βοηθά το σώμα Στην Καταπολέμηση Της Κυτταρικής Βλάβης και στην απαλλαγή από ακαθαρσίες στο αίμα, όπως οι χημικές ουσίες ή ακόμα και το οξυγόνο. Επίσης,επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων και άλλων αρνητικών επιπτώσεων που συνδέονται με τη γήρανση.

Διαβάστε Επίσης  Τι χρειάζεται να προσέχετε στις σαλάτες

 

Αν μάλιστα συνδυαστεί με τη χρήση του ζεόλιθου,τότε σε σύντομο διάστημα, έχουμε ένα πεντακάθαρο οργανισμό..τα καρότα βοηθούν επίσης στον καθαρισμό των δοντιών μας και της στοματικής μας υγιεινής, μετά από ένα γεύμα. Ενεργούν ως φυσικά «καθαριστικά» και συμβάλλουν στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών από τα δόντια και την τόνωση των ούλων.

Επίσης, προκαλούν έκκριση σάλιου, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων στα δόντια. Τα συστατικά που περιέχουν, σκοτώνουν τα μικρόβια στο στόμα και προλαμβάνουν την τερηδόνα.

Αν τώρα είμαστε γνώστες της χρήσης του…Οξινου Ανθρακικού Νατρίου, και φροντίζουμε μ αυτό τα δόντια μας…τότε απολαμβάνουμε ένα πεντακάθαρο, αλκαλικό βλενογόνο, και ξεχνούμε τις πολυδιαφημισμένες ανοησίες απολύμανσης…

Οι..υποψιασμένοι ειδικοί της ομορφιάς, χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες το καρότο για την ενίσχυση της ομορφιάς του δέρματος.

Ο χυμός του έχει ισχυρές ιδιότητες καθαρισμού που είναι αποτελεσματικές στην αποτοξίνωση του ήπατος και επομένως στην αντιμετώπιση της ακμής που προκαλείται από την τοξικότητα του αίματος.

Επίσης, ο χυμός του καρότου είναι χρήσιμος για τη θεραπεία ανωμαλιών στο χρώμα του δέρματος. Η υψηλή ποσότητας βιταμίνης Α και τα άλλα πλούσια θρεπτικά συστατικά του, τρέφουν αποτελεσματικά το δέρμα, εμποδίζουν την ξηροδερμία, την ψωρίαση και άλλα δερματικά προβλήματα.

Πώς πρέπει να τρώμε τα καρότα

Τα ωμά καρότα είναι ένα αγαπημένο σνακ για πολλούς από εμάς. με μιαν ένσταση…εμποδίζουν την απελευθέρωση της βήτα καροτίνης στο σώμα. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να τα μαγειρεύουμε λίγο.

Όχι υπερβολικό μαγείρεμα που αυξάνει κατακόρυφα το γλυκαιμικό φορτίο και τα καταντά σκουπίδια…
Μόνο.. στον ατμό για 5 λεπτά…

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *