Μακιγιάζ: Πώς να βαφτείς για να μην «λιώσει» λόγω ζέστης

Μακιγιάζ: Πώς να βαφτείς για να μην «λιώσει» λόγω ζέστηςΤο καλοκαίρι είναι πλέον για τα καλά εδώ και ο καύσωνας σαρώνει όλον τον κόσμο.

Σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, ο κόσμος πλέον αλλάζει τις συνήθειές του για να αντιμετωπίσει αυτή την περίοδο ακραίας ζέστης. Και οι ρουτίνες ομορφιάς δεν αποτελούν εξαίρεση.

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο από υπέροχα πράγματα – αλλά το λιωμένο foundation, το πασαλειμμένο eyeliner και το εξαιρετικά κολλώδες κραγιόν δεν συγκαταλέγονται σε αυτά.

Τα παρακάτω κόλπα μακιγιάζ για τον ζεστό καιρό θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι το πρόσωπό σας αψεγάδιαστο.

Κάντε το αντηλιακό προτεραιότητα και ξεκινήστε με την περιποίηση του δέρματός σας

Το αντηλιακό πρέπει να αποτελεί μέρος της τακτικής σας ρουτίνας όλο το χρόνο, αλλά το καλοκαίρι ακόμα περισσότερο.

Όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς και δροσερούς χώρους, μπορείτε να επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε τέσσερις ενώ όταν είστε έξω στον ήλιο, θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε δύο ώρες.

Το κλειδί όμως, για την προστασία από τον ιδρώτα στο μακιγιάζ σας είναι η περιποίηση της επιδερμίδας σας. Για τον πιο ζεστό καιρό, περάστε μια πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα και αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, καλό θα ήταν να επιλέξετε μια oil-free επιλογή.

Διαβάστε Επίσης  Αλόη: Ένα καλλυντικό σε γλάστρα

Φροντίστε να δώσετε στα προϊόντα σας λίγα λεπτά για να απορροφηθούν και να στεγνώσουν πριν εφαρμόσετε το επόμενο.

Αποφύγετε το foundation και την πούδρα προσώπου

Κάτω από τον καυτό ήλιο, ένα γεμάτο μακιγιάζ μπορεί να είναι βαρύ και ακόμη και να γίνει ρευστό.

Αποφύγετε να φορέσετε το κλασσικό σας foundation και επιλέξτε μία ενυδατική κρέμα με χρώμα. Εναλλακτικά, διορθώστε τα σημεία που θέλετε με κονσίλερ.

Το ματ μακιγιάζ μένει καλύτερα από τα κρεμώδη ή γυαλιστερά προϊόντα, και δεδομένου ότι είναι σχεδιασμένο χωρίς έλαια δεν θα τσαλακωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επιλέξτε αδιάβροχη μάσκαρα

Ο ζεστός καιρός μπορεί να κάνουν τη μάσκαρά σας να τρέξει, πράγμα που δεν είναι μόνο αντιαισθητικό αλλά μπορεί να βλάψει και τα μάτια σας. Αν πρέπει να τη φορέσετε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα.

Χρησιμοποιήστε Bronzer

Όλοι αγαπούν μια καλή, φυσική, μαυρισμένη επιδερμίδα το καλοκαίρι. Έχει ήδη αναφερθεί ότι θέλετε να αποφύγετε τη χρήση πολλών προϊόντων σε μορφή πούδρας, αλλά επίσης δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα σε μορφή κρέμας για να μην ιδρώνει το μακιγιάζ σας.

Διαβάστε Επίσης  Σύσφιξη δέρματος: 10 αποτελεσματικές λύσεις για να απαλλαγείτε από το χαλαρό και κρεμασμένο δέρμα

Χρησιμοποιείστε ένα bronzer για να φωτίσετε τα σημεία του προσώπου σας που ο ήλιος θα «χτυπούσε» φυσικά.

Χρησιμοποιείστε primer προσώπου και ματιών

Εάν παρόλα αυτά θέλετε να κάνετε ένα πιο «εντυπωσιακό» makeup, τότε θα πρέπει ν χρησιμοποιήσετε primer προσώπου και ματιών.

Το primer δεν θα συμβάλει μόνο στην ομαλή εφαρμογή του μακιγιάζ, αλλά και στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του.

Θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το να δημιουργηθούν ζάρες και ρωγμές, κάτι που τείνει να συμβαίνει πιο συχνά στη ζέστη του καλοκαιριού.

Δοκιμάστε ένα χρωματιστό lip balm

Τα lip balm βοηθούν να μην ξεραίνονται τα χείλη σας. Και ένα καλό χρωματιστό lip balm για τα χείλη, σας γλιτώνει μερικά βήματα στη διαδικασία του μακιγιάζ σας κάνοντας διπλή δουλειά.

Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με ένα setting spray

Τα setting spray έχουν ως στόχο να παρατείνουν τη διάρκεια του μακιγιάζ σας, εμποδίζοντάς το να ξεθωριάσει, να μουτζουρωθεί και να σπάσει.

Έτσι, μπορούν να βοηθήσουν στην ανθεκτικότητα του μακιγιάζ όταν ιδρώνετε. Μόλις ολοκληρώσετε την εφαρμογή όλου του μακιγιάζ σας, ψεκάστε ένα setting spray ως τελευταίο και τελικό βήμα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *