Φωτιές σε Μέγαρα, Μάνδρα, Δερβενοχώρια, Λουτράκι και Ρόδο: Στη δίνη των αναζωπυρώσεων, οι φλόγες «καταπίνουν» οικισμούς

Στην «κόλαση» της φωτιάς έχουν παραδοθεί τα Μέγαρα, όπου οι φλόγες καίνε με λύσσα, κυκλώνοντας νέους οικισμούς. Η πύρινη λαίλαπα «σαρώνει» τη Νέα Ζωή, ενώ πλησιάζει την Άνω Βλυχάδα, όπου οι κάτοικοι απομακρύνονται, περιμένοντας τις περαιτέρω οδηγίες των Αρχών, μήπως και χρειαστεί να εκκενώσουν την περιοχή.

Ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται στη χώρα μας για τρίτη ημέρα, τη στιγμή που οι θυελλώδεις άνεμοι δεν λένε να κοπάσουν. Πυροσβέστες και μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο «κύμα» καύσωνα με 44άρια, που αναμένεται να εκδηλωθεί από αύριο, Πέμπτη (20.07.23) με διάρκεια έως την προσεχή Κυριακή, εφιστώντας την προσοχή για νέες φωτιές. Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (19.07.23) δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Νέα Ζωή Κανδηλίου και της Λεωφόρου Καταδρομών στα Μέγαρα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Ζωή Κανδηλίου και Λεωφόρο Καταδρομών εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

Διαβάστε Επίσης  Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Έκρηξη στο Κολωνάκι με τραυματίες

Τιτάνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις, τις πολλές ενεργές διάσπαρτες εστίες και τους θυελλώδεις ανέμους, που αλλάζουν διαρκώς κατευθύνσεις, δίνεται και στο «μέτωπο» στο Λουτράκι, με τη φωτιά να καίει στον οικισμό Δαναό. Πρόκειται για οικισμό μετά την Ειρήνη, όπου τρία σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την πρώτη ημέρα της πύρινης κόλασης στο Λουτράκι κάηκαν 30 σπίτια και 5 αποθήκες, ενώ αύριο, Πέμπτη (20.07.23) αναμένεται να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών.

Διαβάστε Επίσης  Νέα τροπή στην οικογενειακή τραγωδία στο Αργος - «Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα» ο δράστης

Παράλληλα, στη Ρόδο δύο πύρινα «μέτωπα» πολιορκούν το κέντρο του νησιού, το ένα αφορά τον Προφήτη Ηλία, όπου εκκενώνεται και ένα ξενοδοχείο και το άλλο τον οικισμό Απόλλωνα. Εκκενώνεται δε και τρία χωριά.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *