Τα μούσμουλα μας ωφελούν – Γνωρίστε τις διατροφικές αρετές τους

 

Τα μούσμουλα μας ωφελούν - Γνωρίστε τις διατροφικές αρετές τους

Τα μούσμουλα μας ωφελούν – Γνωρίστε τις διατροφικές αρετές τους

Mικρά, γλυκόξινα και έντονα αρωματικά φρούτα, τα μούσμουλα, κατάγονται από την Άπω Ανατολή και έφτασαν στη Γηραιά μας Ήπειρο το 18ο αιώνα. Είναι από τα λίγα προϊόντα της φυσής που μας θυμίζουν τι θα πει εποχικότητα καθώς δεν τα βρίσκουμε εκτός της πραγματικής τους εποχής.

Κάνουν την εμφάνισή τους στις λαϊκές και τα μανάβικα για μικρό σχετικά διάστημα, απ’ τα τέλη του Απρίλη ως τις αρχές Ιουλίο. Η γεύση τους θυμίζει εξωτικό καλοκαίρι, καταναλώνονται συνήθως ωμά, αλλά μπορούν να γίνουν και μαρμελάδα. Τα κουκούτσια τους γίνονται εξαιρετικό λικέρ.

Διαβάστε Επίσης  Ντομάτα: Η αντικαρκινική τροφή

Μούσμουλα και διατροφικές αρετές
Παρότι το μεγάλο για τις αναλογίες του φρούτου γυαλιστερό κουκούτσι τους κλέβει χώρο από τη γευστική τους σάρκα, αυτή που απομένει είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Τα μούσμουλα μας δίνουν λίγες θερμίδες, μόλις 47 στα 100 γρ.

Σύμφωνα με άρθρο ενημέρωσης των καταναλωτών της ιστοσελίδας του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η κατανάλωση των μούσμουλων προσφέρει στον οργανισμό πολλά χρήσιμα θρεπτικά συστατικά:

Διαβάστε Επίσης  Κόψε το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ!

• Τα μούσμουλα είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες όπως η πηκτίνη. H πηκτίνη είναι ωφέλιμη για την καλή λειτουργία του εντέρου. Επίσης, μελέτες δείχνουν πως βοηθάει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα καθώς μειώνει την επαναπορρόφηση της στο παχύ έντερο.

• Τα μούσμουλα αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α. Η κατανάλωση 100 γραμμαρίων φρούτου καλύπτουν το 51% των ημερήσιων αναγκών στη βιταμίνη. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για τη διατήρηση της ακεραιότητας των βλεννογόνων και του δέρματος.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *