Προειδοποίηση για επερχόμενο καύσωνα διαρκείας – Πού θα “χτυπήσει”

Για καύσωνα διαρκείας την επόμενη εβδομάδα προειδοποίησε σήμερα ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο καύσωνας αυτός θα έχει διάρκεια 10 ημερών με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει αρκετά αφού θα επικρατούν στη χώρα θερμοκρασίες από 40 βαθμούς και πάνω.

Ειδικότερα όπως τόνισε, «από τις 12 με 13 Ιουλίου ο πρώτος καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα για ημέρες». Βέβαια είναι ακόμα νωρίς για να προβλεφθεί με ακρίβεια το πόσες μέρες θα διαρκέσει αλλά τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν πως θα μας ταλαιπωρήσει έως τουλάχιστον τις 22 Ιουλίου.

Να σημειωθεί πως η υπηρεσία Copernicus έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και παράλληλα αποκάλυψε ότι ο φετινός Ιούνιος ήταν ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί ποτέ.

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπεται κυρίως ζέστη και συγκεκριμένα:

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

Το Σάββατο, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στο βορειοανατολικό Αιγαίο, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στα ανατολικά και κυρίως στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

Τη Δευτέρα ο καιρός στη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Και την Τρίτη ο καιρός θα είναι καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *