Θεραπευτική συνταγή με πορτοκάλι και δαμάσκηνο

 

Θεραπευτική συνταγή με πορτοκάλι και δαμάσκηνο

Θεραπευτική συνταγή με πορτοκάλι και δαμάσκηνο

Το πρωινό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, ίσως το πιο σημαντικό! Δεν είναι τυχαία η ρήση των παλιών – αλλά και των νέων – ότι το πρωί πρέπει να τρώμε σα βασιλιάδες, το μεσημέρι σα πρίγκιπες και το βράδυ σα φτωχοί.

 

Ένα ισορροπημένο πρωινό πρέπει να έχει λίγο από όλα και κυρίως πρέπει να περιλαμβάνει φρούτα είτε σε μορφή χυμού, φρουτοσαλάτας ή μόνα τους.

Σήμερα, δίνουμε μία συνταγή για ένα δυναμωτικό φρουτοχυμό, με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε την ημέρα μας και περιέχει πορτοκάλι και δαμάσκηνο. Ο χυμός αυτός είναι ιδανικός και για αυτούς που υποφέρουν από αναιμία.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για το κρασί της καρδιάς

Στο χυμό αυτό, το γλυκό και απαλό δαμάσκηνο συνδυάζεται ωραία με την οξύτητα του πορτοκαλιού. Η μεγάλη περιεκτικότητα του πορτοκαλιού σε βιταμίνη C αυξάνει σωστά την απορρόφηση του σιδήρου που περιέχουν τα δαμάσκηνα.

Αποκαθιστώντας τη φυσική ισορροπία των βακτηρίων του στομάχου και των εντέρων και βελτιώνοντας την απορρόφηση, τόσο το γιαούρτι όσο και η κανέλα εξασφαλίζουν ότι θα ωφεληθούμε όσο το δυνατό περισσότερο από αυτό το σιδηρούχο τονωτικό.

 

Θα χρειαστούμε

6 δαμάσκηνα (χωρίς το κουκούτσι)
100 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1κ. της σούπας φυσικό, ζωντανό γιαούρτι
λίγη αλεσμένη κανέλα

Αναμειγνύουμε τα δαμάσκηνα, το χυμό και το γιαούρτι σε ένα πολτοποιητή. Πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε!

Διαβάστε Επίσης  Το γιαούρτι «superfood» του σεξ, σύμφωνα με έρευνα

ΠΡΟΣΟΧΉ! Τα φρούτα τα πολτοποιούμε, ΔΕΝ τα στύβουμε. Για παράδειγμα, πολλοί διαβάζοντας τις σπουδαίες ιδιότητες της βιταμίνης C, θεωρούν ότι θα πρέπει να πίνουν πολλά ποτήρια χυμού από πορτοκάλια. Αν κάνετε αυτό, μόνο κακό θα κάνετε στο σώμα σας.

 

Μελέτες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που έπιναν φρέσκο χυμό πορτοκαλάδας, είχαν αναστατωμένο το ανοσοποιητικό τους σύστημα για τις επόμενες 12 ώρες. Ο χυμός πορτοκαλιού είναι τροφή υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, έχει πολλά σάκχαρα και επειδή δεν περιέχει φυτικές ίνες είναι σαν να κάνετε ένεση ζάχαρης στο σώμα σας.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *