To τρόφιμο-βάλσαμο για την καρδιά που συστήνει ο γιατρός – Μισή κουταλιά την ημέρα κάνει θαύματα

 

To τρόφιμο-βάλσαμο για την καρδιά που συστήνει ο γιατρός – Μισή κουταλιά την ημέρα κάνει θαύματα

To τρόφιμο-βάλσαμο για την καρδιά που συστήνει ο γιατρός – Μισή κουταλιά την ημέρα κάνει θαύματα

 

Πολλές είναι οι μελέτες εδώ και χρόνια που απαριθμούν τα πολλαπλά οφέλη του χρυσού της Μεσογείου για τη λειτουργία της καρδιάς και τη μακροζωία γενικότερα.

 

Ο λόγος για το πολύτιμο ελαιόλαδο που αποτελεί πυλώνα της μεσογειακής διατροφής

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το ελαιόλαδο ως ελιξίριο νεότητας και υγείας. Ακόμα και σήμερα, που οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν αλλάξει και δεν ταυτίζονται ιδιαίτερα με τη διατροφή των προγόνων μας, οι ιδιότητες του διατροφικού αυτού χρυσού έχουν αναγνωριστεί από πλήθος ερευνών.

Διαβάστε Επίσης  Σε ποιες τροφές βρίσκουμε τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά για την υγεία μας

Μέσα σε αυτά τα οφέλη, συγκαταλέγεται και η εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς. Καταναλώνοντας περισσότερο από μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα, θα μπορούσε αποτελεσματικά να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακής νόσου, σύμφωνα με μελέτη του 2020.To τρόφιμο-βάλσαμο για την καρδιά που συστήνει ο γιατρός – Μισή κουταλιά την ημέρα κάνει θαύματα

Αντίστοιχα, σύμφωνα με μια πιο τωρινή μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American College of Cardiology, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν πάνω από μισή κουταλιά της σούπας την ημέρα είχαν χαμηλότερα ποσοστά πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις, νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες αιτίες σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν κατανάλωναν ποτέ ή σπάνια ελαιόλαδο.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για σπιτικό γάλα αμυγδάλου

«Το ελαιόλαδο θεωρείται το σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής και η σύνδεσή του με τη χαμηλότερη θνησιμότητα είναι επαρκώς τεκμηριωμένη στις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Αλλά αυτή είναι η πρώτη μακροχρόνια μελέτη που δείχνει ένα τέτοιο όφελος για την υγεία στις ΗΠΑ», ανέφερε σχετικά ο δρ Frank Hu, κύριος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής διατροφής και επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ στη Βοστώνη.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *