Παγωτό αφράτο με μέλι

Πολλές συνταγές υπάρχουν για παγωτά, όμως τις περισσότερες φορές δεν καταφέρνουμε να μην μας κρυσταλλώνουν μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Σήμερα λοιπόν θα δούμε ένα αφράτο παγωτό με μέλι που δεν κρυσταλλώνει και παραμένει αφράτο για καιρό!

Υλικά

Φυτική Σαντιγί 500 γραμμάρια
Γάλα Εβαπορέ 1 κουτί
Ζαχαρούχο Γάλα 1 κουτί
Τυρί Κρέμα 200 γραμμάρια
Βανίλια 2
Μελι 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί μέχρι να αφρατέψει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πάρα πολύ καλά το εβαπορέ γάλα με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαν σαντιγί. Ενώνουμε το γάλα εβαπορέ με την φυτική σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά σε χαμηλή ταχύτητα.

Διαβάστε Επίσης  Νηστίσιμα ταχινοπιτάκια για μικρούς και μεγάλους

Χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα στο μείγμα με το γάλα εβαπορέ. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Το βάζουμε σε ένα τάπερ κι αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω γκανάζ σοκολάτας και αμύγδαλα καβουρδισμένα. Αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και απολαμβάνουμε.

Tips για το παγωτό αφράτο με μέλι

Διαβάστε Επίσης  Αρνί φρικασέ

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί κρέμα με γιαούρτι πλήρων λιπαρών (700 γραμμάρια). Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα χτυπήσετε την φυτική σαντιγί και θα ενώσετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο. Στην συνέχεια θα ρίξετε το μείγμα με το γιαούρτι στην φυτική σαντιγί.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *