Προσοχή στον καθαρισμό με χλωρίνη: Τι κίνδυνοι υπάρχουν

 

Προσοχή στον καθαρισμό με χλωρίνη: Τι κίνδυνοι υπάρχουν

Προσοχή στον καθαρισμό με χλωρίνη: Τι κίνδυνοι υπάρχουν

Η χλωρίνη είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη χημική ουσία και μπορεί να βρεθεί σε πολλά είδη καθαρισμού.

Πολλοί χρησιμοποιούν προϊόντα με χλωρίνη χωρίς να συνειδητοποιούν τις δυνητικά επιβλαβείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε οποιονδήποτε εκτεθεί στις αναθυμιάσεις. Οι επιστήμονες συνεχίζουν να επισημαίνουν τους κινδύνους που ενέχει η χλωρίνη.

Η κατανόηση του γιατί η χρήση χλωρίνης στον καθαρισμό μπορεί να είναι επικίνδυνη και πρέπει να αποφεύγεται, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές.

Χρήση προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης
Αρχικά, πλύνετε τις επιφάνειες με σαπούνι και ζεστό, καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα υπολείμματα. Στη συνέχεια, απολυμάνετε τις επιφάνειες με οικιακή χλωρίνη.
Είναι σημαντικό να διαβάζετε και να ακολουθείτε τις οδηγίες ασφαλείας σε οποιοδήποτε προϊόν χρησιμοποιείτε. Ακολουθούν οι πιο σημαντικές οδηγίες ασφαλείας κατά τη χρήση προϊόντων απολύμανσης:

Ποτέ μην αναμιγνύετε χλωρίνη με αμμωνία ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό.
Φοράτε μπότες από καουτσούκ ή άλλες μη πορώδεις μπότες, γάντια και προστασία ματιών.
Προσπαθήστε να μην εισπνέετε αναθυμιάσεις του προϊόντος. Εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα σε εσωτερικούς χώρους, ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες για να επιτρέψετε την είσοδο φρέσκου αέρα.

Η χλωρίνη μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα παιδιά
Οι περισσότεροι ξέρουν ότι η χλωρίνη είναι πολύ τοξική εάν καταποθεί. Αυτό που πολλοί δεν συνειδητοποιούν, ωστόσο, είναι ότι η χλωρίνη μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στα παιδιά που απλώς ζουν σε ένα νοικοκυριό όπου χρησιμοποιείται συχνά για τον καθαρισμό.

Όταν χρησιμοποιείται ως καθαριστικό, η χλωρίνη παραμένει στις επιφάνειες και συνεχίζει να εκπέμπει αναθυμιάσεις. Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι τα παιδιά που έχουν εκτεθεί σε χλωρίνη στο σπίτι τους είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από αναπνευστικές ασθένειες. Επιπλέον, διάφορες μελέτες έχουν συνδέσει την χρήση χλωρίνης σε ένα νοικοκυριό με υψηλότερο επιπολασμό άσθματος και αλλεργιών.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να πλένετε και να φροντίζετε σωστά τα πλεκτά σας

Η χλωρίνη αλληλεπιδρά με άλλες οικιακές χημικές ουσίες
Η χλωρίνη δεν είναι μόνο επιβλαβής από μόνη της, αλλά οι αλληλεπιδράσεις της με άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως μπορούν να προκαλέσουν επιβλαβείς αντιδράσεις.

Όταν έρχεται σε επαφή με την αμμωνία, μπορεί να αντιδράσει για να σχηματίσει αέριο χλώριο, το οποίο προκαλεί κυτταρική βλάβη στις ρινικές οδούς και στους πνεύμονες. Η τυχαία ανάμειξη αυτών των δύο προϊόντων στα σπίτια έχει οδηγήσει σε θάνατους! Το αέριο χλώριο μπορεί επίσης να σχηματιστεί όταν η χλωρίνη αντιδρά με οξέα, όπως το ξύδι.

Μια ποικιλία προϊόντων οικιακής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των καθαριστικών παραθύρων, των απορρυπαντικών πλυντηρίων πιάτων και των καθαριστικών αποχέτευσης μπορεί να αντιδράσουν αρνητικά.

Η χλωρίνη έχει βλαβερές επιδράσεις στο σώμα σας
Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε χλωρίνη, τόσο περισσότερο θέτετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας και την οικογένειά σας με τις επιβλαβείς επιπτώσεις της στο σώμα. Αρχικά, η εισπνοή χλωρίνης προκαλεί βλάβη στους πνεύμονες και τα όργανά σας. Μετά από κατά λάθος εισπνοή των αναθυμιάσεων, ορισμένα άτομα ανέφεραν ότι αισθάνονται τσούξιμο στην μύτη και τα μάτια τους, βήχα και ζαλάδα, τα οποία είναι συμπτώματα που υποδεικνύουν τις διαβρωτικές ιδιότητες της ουσίας.

Επιπλέον, τα προϊόντα με βάση το χλώριο μπορεί να βλάψουν το δέρμα και τα μάτια σας. Εάν αφεθεί στο δέρμα, η χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και κάψιμο. Για πολύ μεγάλες χρονικές περιόδους, η παρουσία της χημικής ουσίας στο δέρμα μπορεί να μειώσει τη χρωστική του δέρματος και να βλάψει μόνιμα τον ιστό.

Διαβάστε Επίσης  DIY χριστουγεννιάτικα κεριά σε κούπα

Εάν εισέλθει χλωρίνη στο μάτι σας, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Το μάτι σας θα γίνει απίστευτα ερεθισμένο και επώδυνο και μπορεί να υποστεί μόνιμη βλάβη στον ιστό και την όραση εάν δεν ξεπλυθεί άμεσα και πλήρως.

Ο καθαρισμός με χλωρίνη μπορεί να βλάψει τα κατοικίδιά σας
Αν και όλοι λαμβάνουν πολλές προφυλάξεις για να προστατεύσουν τα παιδιά τους, μερικές φορές ξεχνούν να προσέχουν τα κατοικίδια ζώα τους με τον ίδιο τρόπο. Η χλωρίνη μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής για γάτες, σκύλους και άλλα κατοικίδια. Αν και λόγω της έντονης μυρωδιάς δεν θα καταπιούν την ουσία σκόπιμα, ο καθαρισμός με χλωρίνη μπορεί να εκθέσει ακούσια τα ζώα σας στις αναθυμιάσεις της.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε δάπεδα και κλινοσκεπάσματα μπορούν να παραμείνουν στα πόδια ή τη γούνα ενός κατοικίδιου ζώου. Οι γάτες και οι σκύλοι συχνά γλείφονται, κάτι που μπορεί στη συνέχεια να κάνει τα ζώα να καταπιούν τις επιβλαβείς χημικές ουσίες. Λόγω του μικρού τους μεγέθους, τα πουλιά μπορούν να αρρωστήσουν όταν εισπνεύσουν μόνο μια μικρή ποσότητα των αναθυμιάσεων. Η δηλητηρίαση από χλωρίνη σε κατοικίδια μπορεί να οδηγήσει σε εμετό, σπασμούς και μερικές φορές θάνατο.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *