Τέσσερα φρούτα που μαζί παρέχουν top αντιοξειδωτική προστασία

 

Τέσσερα φρούτα που μαζί παρέχουν top αντιοξειδωτική προστασία

Τέσσερα φρούτα που μαζί παρέχουν top αντιοξειδωτική προστασία

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν χιλιάδες φυτοθρεπτικά συστατικά. Αυτά τα φυτοθρεπτικά έχουν αθροιστική και συνεργιστική δράση το ένα με το άλλο, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες στο σώμα.

Κανένα αντιοξειδωτικό από μόνο του δε μπορεί να αντικαταστήσει το συνδυασμό των φυτοθρεπτικών στα φρούτα και τα λαχανικά που επιτυγχάνει τα επιθυμητά αντικαρκινικά οφέλη και άλλα οφέλη για την υγεία.

Διαβάστε Επίσης  Επιστροφή στη φύση: Πολύτιμα βότανα για κάθε ασθένεια

Το κάθε φρούτο και λαχανικό έχει διαφορετικά φυτοθρεπτικά που δρουν με διαφορετικούς προστατευτικούς μηχανισμούς, έτσι όταν συνδυάζονται μεταξύ τους παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη προστασία.

Μελέτες έχουν δείξει, για παράδειγμα, ότι ο συνδυασμός πορτοκαλιού, μήλου, σταφυλιού και βατόμουρου έχει σημαντική συνεργιστική δράση στην αντιοξειδωτική προστασία.

Όταν συνδυάστηκαν αυτά τα τέσσερα φρούτα, χρειάστηκε πολύ μικρότερη δόση του κάθε φρούτου ξεχωριστά (πέντε φορές μικρότερη) για να επιτευχθεί η ίδια αντιοξειδωτκή δραστηριότητα από ό,τι το καθένα μεμονωμένα.

Διαβάστε Επίσης  Μετάξι καλαμποκιού, από τα καλύτερα φυτά για απώλεια βάρους

Τα τέσσερα φρούτα έδρασαν συνεργιστικά, τονίζοντας την ανάγκη να συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών για μέγιστη προστασία.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *