Τσιπούρα με κρεμμύδια και πουρέ πατάτας

Τσιπούρα με κρεμμύδια και πουρέ πατάτας

 

Τσιπούρα με κρεμμύδια και πουρέ πατάτας

 

Υλικά Συνταγής

τσιπούρα: 12 φιλέτα
πατάτες: 2

κρεμμύδια: 3 κομμένα σε ροδέλες
ζάχαρη: ½ κουταλάκι του γλυκού
λευκό κρασί: 100 ml

ελιές Καλαμών: 2-3, ψιλοκομμένες
φινόκιο: 1, ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο: 8 κουταλιές της σούπας
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζετε τις πατάτες να βράσουν. Μόλις βράσουν, τις λιώνετε με πιρούνι. Προσθέτετε το φινόκιο, αλάτι, πιπέρι, τις ελιές και 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Σοτάρετε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Σε άλλο τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα φιλέτα ψαριού, αφού τα αλατοπιπερώσετε.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για πεντανόστιμες φακές χωρίς λάδι

Μόλις ασπρίσουν τα φιλέτα από την κάτω πλευρά, τα γυρίζετε και από την άλλη και αφήνετε να αλλάξουν χρώμα κι από αυτή. Μεταφέρετε τα φιλέτα του ψαριού σε ταψάκι και τα ψήνετε για 18’-20’ στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Τοποθετείτε σε κάθε πιάτο ως βάση τα κρεμμύδια και τον πουρέ πατάτας, και πάνω από τα κρεμμύδια σερβίρετε τα φιλέτα τσιπούρας.

 

Σημειώσεις

Παρόλο που περιέχει καραμελωμένα κρεμμύδια, αυτό το πιάτο δεν είναι βαρύ, κι ακόμα κι οι ελιές Καλαμών, λόγω της μικρής τους ποσότητας αρκούν να δώσουν απλώς μια πινελιά χωρίς να σκεπάσουν την ένταση του ψαριού. Έτσι θα επιλέξουμε, από τον Θηραϊκό αμπελώνα ένα Νυχτέρι του 2008 ή του 2009 που θα συνοδεύσει διακριτικά την τσιπούρα και θα σπάσει την παχιά υφή του πουρέ.

Διαβάστε Επίσης  Ρεβίθια φούρνου με φέτα

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *