Σασμός: Τελείωσε μάνα η αλήθεια θα λάμψει

 

Σασμός: Τελείωσε μάνα η αλήθεια θα λάμψει

Οι ώρες χωρίς την Βασιλική παίρνουν βασανιστικά για τον Μαθιό.Σασμός: Τελείωσε μάνα η αλήθεια θα λάμψει

Με μια βαλίτσα στο χέρι που έχει λίγα ρούχα και πολλές αναμνήσεις, πηγαίνει στο σπίτι της Καλλιόπης.

Η μητέρα του είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να μιλήσεις ξεκάθαρα και για τα συναισθήματά του αλλά και για το τι έχει συμβεί με τη γυναίκα του. Εκείνη τον καλοδέχεται, αλλά καθώς δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει συμβεί μεταξύ τους, τον ρωτάει χωρίς περιστροφές.

“Την αλήθεια, Μαθιό. Γιατί έφυγες απ’ το σπίτι σου; Η Βασιλική σε λατρεύει και το ίδιο κι εσύ. Πες μου λοιπόν τι είναι αυτό που σας κρατάει χωριά αυτές τις μέρες;”, τον ρωτάει κι αυτός απαντά: “Η αλήθεια μάνα.

Διαβάστε Επίσης  Άγριες Μέλισσες: Ώρες κρίσης για τον Ακύλα - "Ταράζεται" το σπίτι του

Ο Φαρμάκης είπες στην Βασιλική πως εγώ σκότωσα τον Στεφανή και όταν εκείνη μου το είπε, το παραδέχτηκα. Δεν έχει νόημα να κρύβομαι πλέον. Το έχει μάθει εκείνος, θα το μάθει όλο το χωριό σε λίγο καιρό.

Κουράστηκα να ζω με τύψεις. Κουράστηκα να κρύβομαι και να λέω σε όλους ψέματα. Μάλλον ήρθε η ώρα να πληρώσω για το έγκλημα μου”, υποστηρίζει και η Καλλιόπη τον παρακαλεί να σκεφτεί λογικά και να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. “Μην ξεχνάς ότι το όπλο μου πέρασε από βαλλιστική έρευνα και αργά ή γρήγορα, ο Αντώνης θα ξέρει την αλήθεια.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Ο Αλέξης περνά καυτή νύχτα με άλλη γυναίκα

Τελείωσε μάνα.

Η αλήθεια θα λάμψει και τελικά ίσως, έτσι να είναι το σωστό”, της θυμίζει, όμως εκείνη δεν το δέχεται. Προς το παρόν τον συμβουλεύει να ξεκουραστεί .“Θα σκεφτώ τι θα κάνουμε εσύ απλά να κάτσεις εδά και άσε με μένα να φροντίσω, για όλα τ’ άλλα“, τον καθησυχάζει.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *