Τούρτα χωρίς παντεσπάνι

 

Τούρτα χωρίς παντεσπάνι

Τούρτα χωρίς παντεσπάνι

Μπορεί εμείς να λατρεύουμε οτιδήποτε κι αν υπάρχει μέσα σε μία τούρτα, αλλά υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν αγαπούν το παντεσπάνι. Αν θέλετε να φτιάξετε τούρτα αλλά δεν ξέρετε ή βαριέστε ή δεν σας αρέσει το παντεσπάνι, αυτή η τούρτα χωρίς παντεσπάνι είναι για εσάς.

 

Υλικά

Κουβερτουρα 2 μαύρες
Βιτάμ 1/2 πλάκα

Γάλα Εβαπορέ 1/2 κουτί
Μπισκότα 1 πακέτο τύπου πτι μπερ

Ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
Κορν Φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας

Καφές 2 κουταλάκια του γλυκού νες
Κανελά 1 πρέζα

 

Για την σαντιγί

Κρεμα Γαλακτος 1 μεσαία για σαντιγί
Μόρφατ 1 χάρτινο
Καραμελωμένο Ζαχαρούχο Σχεδόν 1 κουτί

Υπάρχουν πολλές τούρτες για να επιλέξεις. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία νόστιμη συνταγή για λαχταριστή τούρτα, αφράτη και μέσα στην γλύκα χωρίς παντεσπάνι. Είναι η τέλεια επιλογή για τούρτα αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε παντεσπάνι ή βαριέστε να μπείτε σε αυτή την διαδικασία ή δεν σας αρέσει.

Διαβάστε Επίσης  Μοναστηριακό παστίτσιο με τόνο

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ, το εβαπορέ γάλα, την ζάχαρη και τις κουβερτούρες. Επίσης προσθέτουμε την κανέλα. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τα μπισκότα, τα οποία τα έχουμε σπάσει με τα χέρια. Ανακατεύουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα.

Μόλις μαλακώσουν τα μπισκότα, βάζουμε μισό από το κουτί του γάλα, νερό και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Βάζουμε το μείγμα στο μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τον νες καφέ και ανακατεύουμε.

Διαβάστε Επίσης  Νηστίσιμη συνταγή: Ντολμαδάκια με σόγια

Παίρνουμε ένα τσέρκι και στρώνουμε λαδόκολλα και στον πάτο και στα τοιχώματα. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από το ψυγείο και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, παγωμένη.

Επίσης χτυπάμε και το χάρτινο μόρφατ σε σαντιγί και το ανακατεύουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε τις 2 σαντιγί και απλώνουμε πάνω από την βάση. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα αν θέλουμε και απολαμβάνουμε.

 

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *