Μωσαϊκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς μπισκότα

 

Μωσαϊκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς μπισκότα

Μωσαϊκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς μπισκότα

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο όμως μπορείτε να απολαύσετε ένα υγιεινό και μέσα στην γλύκα μωσαϊκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς μπισκότα. Ένας πιο υγιεινός κορμός σοκολάτας!

 

Υλικά

Γάλα Βρώμης 500 γραμμάρια χωρίς ζάχαρη
Βρωμη 280 γραμμάρια νιφάδες
Κουβερτουρα 500 γραμμάρια με στέβια
Εκχυλισμα Βανίλιας 4-5 σταγόνες
Καρυδια 70 γραμμάρια

 

Για το γαρνίρισμα

Σιρόπι Κατά βούληση σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Φραουλες Κατά βούληση

Μπορεί ο κορμός σοκολάτας να είναι ένα αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους όμως τον αποφεύγουμε. Σοκολάτα, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος σε μερικές περιπτώσεις και πολλά ακόμη υλικά που είναι μέσα στις θερμίδες.

Διαβάστε Επίσης  Σκορδόσουπα με τσορίθο (chorizo)

Όμως ο Παναγιώτης Παπαδάκης, μας προτείνει έναν διαφορετικό και πιο υγιεινό κορμό σοκολάτας χωρίς μπισκότα, χωρίς ζάχαρη αλλά και χωρίς κρέμα γάλακτος. Είναι πεντανόστιμος, μέσα στην γλύκα και σίγουρα δεν θα καταλάβεις διαφορά.

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα βρώμης και το βάζουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι και ανακατεύουμε καλά.

κορμός σοκολάτας-χωρίς ζάχαρη-χωρίς-μπισκότα-χωρίς-κρέμα γάλακτος-συνταγή-

Διαβάστε Επίσης  Τηγανίτες πατάτας με τυρί και μυρωδικά

Ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και αφού ανακατέψουμε καλά το μείγμα το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ 25χ11 εκ. στο οποίο έχουμε βάλει στο εσωτερικό του μια μεμβράνη.

 

Ρίχνουμε από πάνω λίγες νιφάδες βρώμης και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2-3 ώρες. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και φράουλες. Ο πιο νόστιμος εύκολος και υγιεινός κορμός σοκολάτας που θα λατρέψετε!!!

Καλή σας επιτυχία!!

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *