Φτιάξτε υγιεινή, εναλλακτική ζάχαρη από χουρμάδες

 

Φτιάξτε υγιεινή, εναλλακτική ζάχαρη από χουρμάδες

Φτιάξτε υγιεινή, εναλλακτική ζάχαρη από χουρμάδες

 

Συστατικά

1 – 2 κούπες χουρμάδες χωρίς κουκούτσια

 

Εκτέλεση

Κόψτε τους χουρμάδες στο μισό για να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν κουκούτσια,

Απλώστε τους σε ταψί σε φούρνο και ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου τόσο ώστε να αποκτήσουν σκούρο χρώμα και να σκληρύνουν. Προσέχετε να μην καούν.

Αφαιρέστε τους από το φούρνο και αφήστε τους να κρυώσουν εντελώς, πρέπει να ακούγονται σαν πέτρες όταν τους κουνάτε.

Χτυπήστε σε μπλέντερ-μούλτι για 30 δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα, αυξάνοντας σε πλήρη ταχύτητα σταδιακά για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν μια πολύ λεπτή σκόνη. Μην εισπνέετε την σκόνη.

Διαβάστε Επίσης  Ρόδος – Ραγδαίες εξελίξεις – Ομολόγησε η θεία της 8χρονης

Βάλτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο όπου διατηρείται ως 1 έτος.

Οι χουρμάδες έχουν ιδιαίτερα γλυκιά γεύση και αποτελούν μεγάλη πηγή καλίου και σιδήρου, ενώ έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που τα κάνει κατάλληλα για κατανάλωση από διαβητικούς.

Τα οφέλη της κατανάλωσης τροφών με χαμηλό και μέτριο γλυκαιμικό δείκτη

Είναι επίσης, πολύ καλή πηγή καροτενοειδών, ασβεστίου, μαγνησίου, χαλκό και άλλα ιχνοστοιχεία και φυτικών ινών, γι’ αυτό και η βοήθειά τους είναι πολύτιμη σε όσους αντιμετωπίζουν πεπτικά προβλήματα (διάρροια-δυσκοιλιότητα). Περιέχουν άλατα, μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες και έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε σελήνιο, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας.

Διαβάστε Επίσης  Πανσέληνος Δεκεμβρίου, η τελευταία του 2022: Πότε θα δούμε το "Ψυχρό φεγγάρι"

 

Ένας διαφορετικός τρόπος χρήσης:

Θα πρέπει να πούμε πως μπορείτε να αντικαταστήσετε με ωμούς χουρμάδες τη ζάχαρη σε μια συνταγή. Απλά χρειάζεται να τους μουλιάσουμε σε καυτό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μπλέντερ μαζί με 1 κ.σ. από το υγρό στο οποίο μούλιασαν. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα σαν φυστικοβούτυρο.

Χρησιμοποιούμε 1-1 αντί για ζάχαρη στις συνταγές μας. Θερμίδες έχουν αλλά είναι ένα φυσικό προϊόν που μπορούμε να βάλουμε στη διατροφή μας.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *