Πώς να θα καταλάβετε εάν ο σκύλος σας εγκυμονεί

 

Πώς να θα καταλάβετε εάν ο σκύλος σας εγκυμονεί

Πώς να θα καταλάβετε εάν ο σκύλος σας εγκυμονεί

Η εγκυμοσύνη στα σκυλιά διαρκεί μεταξύ 61 και 65 ημερών, αλλά ενδέχεται να μην παρατηρήσετε εμφανείς αλλαγές στο σκύλο σας μέχρι να φτάσει η ώρα του τοκετού .

Δεν υπάρχει κάποιο τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι, οπότε πώς απαντάτε στην ερώτηση «βρίσκεται ο σκύλος μου σε κατάσταση εγκυμοσύνης»;

Υπάρχουν πολλά σημάδια που υποδεικνύουν πως μπορεί να περιμένει κουτάβια.

 

Ποια είναι αυτά:

Μια ελαφρά αποβολή βλέννας μπορεί να παρατηρηθεί ένα μήνα μετά το ζευγάρωμα.

Οι μαστοί της μπορεί να είναι πιο έντονοι σε χρώμα και μέγεθος περίπου 30 ημέρες μετά το ζευγάρωμα, και μπορεί επίσης να δείτε την παραγωγή ημιδιαφανούς υγρού.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα φροντίσετε μια ηλικιωμένη γάτα

Παρόμοια με την ανθρώπινη «πρωινή ναυτία», ο σκύλος σας μπορεί να κάνει λίγο εμετό στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Εάν αυτό συνεχιστεί ή αν ανησυχήσετε, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.

Θα ξεκινήσει να παίρνει βάρος γύρω στην 35η ημέρα της εγκυμοσύνης, το οποίο σταδιακά θα αυξηθεί μέχρι και πάνω από το 50% του κανονικού βάρους.

Θα πρέπει να μπορείτε να παρατηρήσετε την πρησμένη της κοιλιά περίπου από την 40η ημέρα, αν και όπως στις μαμάδες την πρώτη φορά, έτσι και στους σκύλους που εγκυμονούν που έχουν λίγα κουτάβια, αυτή δεν είναι πολύ εμφανής.

Ενδέχεται να είναι πιο ήσυχη απ’ ότι συνήθως, ή να μειωθεί η όρεξή της. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν κάποιο πρόβλημα, οπότε αν ανησυχείτε, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.

Διαβάστε Επίσης  Οι πρώτες ημέρες με τη γάτα στο σπίτι – Πώς να τη βοηθήσετε να εξοικειωθεί με τον χώρο σας

Η όρεξη του εγκυμονούντος σκύλου σας θα αυξηθεί κατά το δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης, οπότε να είστε προετοιμασμένοι να αλλάξετε αναλόγως το διαιτολόγιό του.

Ο κτηνίατρός σας μπορεί να βεβαιώσει την εγκυμοσύνη είτε με «τεστ εγκυμοσύνης σκύλων» , το οποίο μετράει τα επίπεδα ορμονών από την 21-25 ημέρα ή με υπέρηχο, από 20-22 ημέρα. Περίπου από την 30η ημέρα, ο κτηνίατρός σας θα μπορεί να πραγματοποιήσει σωματική εξέταση προκειμένου να δει πόσα κουτάβια περιμένει ο σκύλος σας.

Αυτό δεν είναι πάντα ακριβές, οπότε να έχετε υπόψιν ότι μπορεί να αποκτήσετε περισσότερα κουτάβια από όσα νομίζατε!

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *