4 καλοί λόγοι για να ακούς μουσική όταν γυμνάζεσαι

 

4 καλοί λόγοι για να ακούς μουσική όταν γυμνάζεσαι

4 καλοί λόγοι για να ακούς μουσική όταν γυμνάζεσαι

Η μουσική είναι γνωστή για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στο σώμα μας, στο μυαλό μας και στο νευρικό μας σύστημα. Ακούγοντας μουσική δημιουργούνται νευρικές ώσεις (μηνύματα) που μεταβιβάζονται από τον εγκέφαλο στα αισθητικά και στα κινητικά νεύρα.

Η μουσική, οι στίχοι, η μελωδία μπορούν να φέρουν μνήμες όμορφες ή μπορεί και άσχημες οι οποίες όμως επιδρούν στο σώμα κάνοντας το να προσπαθεί περισσότερο να φτάσει στο στόχο κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

 

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τους 4 λόγους που πρέπει να ακούς μουσική όταν αθλείσαι.

 

Η μουσική μπορεί να σε κάνει να κρατήσεις ρυθμό

Όταν το άτομο ακούει μουσική δημιουργούνται νευρικές ώσεις που κρατούν το άτομο σε εγρήγορση. Όταν ακούει μουσική της αρεσκείας του, το σώμα ακολουθεί το ρυθμό και την παλμικότητα του τραγουδιού.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ένας ρυθμός και μια ροή στην άσκηση, που την κάνει περισσότερο ενδιαφέρουσα με το άτομο να απολαμβάνει περισσότερο την άσκηση ακούγοντας το αγαπημένο του τραγούδι.

Διαβάστε Επίσης  To tip του Σάκη Ρουβά για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Η μουσική αποσπά την προσοχή σου (με καλό τρόπο όμως!)

Κάνοντας γυμναστική χωρίς μουσική εστιάζεις περισσότερο στον πόνο που θα αισθανθείς κατά τη διάρκεια των επαναλήψεων και των σετ. Σκέφτεσαι πως η επόμενη επανάληψη θα σε πονέσει ακόμη και να φτάσεις την αποτυχία(που δεν είναι κακό αυτό!).

Ακόμα κι όταν κάνεις τρέξιμο ή ποδήλατο ή οποιαδήποτε αερόβια σωματική άσκηση χωρίς μουσική σκέφτεσαι πως κουράστηκες ή οποιαδήποτε σωματική δυσφορία.

Ακούγοντας όμως μουσική, το μυαλό θα εστιάσει στους στίχους και στη μελωδία, ο σωματικός πόνος θα ξεχαστεί ακούσια, χωρίς να το επιδιώξεις και όλο αυτό γίνεται μέσω του νευρικού συστήματος που εστιάζει στον ήχο που έχει ως ερέθισμα και όχι στο σωματικό πόνο.

Μπορεί να σου ανεβάσει τη διάθεση

Η μουσική έχει μία θετική επίδραση στο μυαλό, βελτιώνοντας τη διάθεση και την όρεξη τόσο να ασκηθείς όσο και να ενασχοληθείς με κάτι άλλο. Δεν είναι κάθε μέρα όλα καλά, υπάρχουν και δύσκολες μέρες που δε θα έχεις όρεξη.

Ακούγοντας τα αγαπημένα σου τραγούδια ή μουσική θα νιώσεις καλύτερα, θα τονωθείς και τα επίπεδα άγχους και στρες θα μειωθούν με αποτέλεσμα να μη παραλείψεις μία προπόνηση ή να πας να περπατήσεις έξω ή να κάνεις ποδήλατο με την παρέα σου.

Διαβάστε Επίσης  Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης στον διάδρομο

Όσο δύσκολες κι αν είναι κάποιες καταστάσεις η μουσική και η γυμναστική πάντοτε θα επιδρούν ευεργετικά και για το σώμα σου και για το μυαλό σου!

Σε κάνει να προσπαθείς πιο σκληρά

Η μουσική θα σε κάνει να προσπαθήσεις περισσότερο γιατί το μυαλό σου θα εστιάσει περισσότερο στους στίχους του τραγουδιού. Οι στίχοι αυτοί μπορεί να φέρουν στο μυαλό σου αναμνήσεις ή μνήμες που προσπαθείς να ξεπεράσεις.

Άρα, το σώμα θα σταματήσει να αντιλαμβάνεται τον πόνο που αισθάνεται, θα εστιάσει περισσότερο να φέρει σε πέρας περισσότερες επαναλήψεις ή αντοχή. Θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις οτιδήποτε αρνητικό αισθάνεσαι σχετικά με τον πόνο και θα επικεντρωθείς στο να εκτελέσεις τις ασκήσεις όσο καλύτερα μπορείς.

4 καλοί λόγοι για να ακούς μουσική όταν γυμνάζεσαι

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *