Βότανα για απώλεια βάρους – Τα 11 καλύτερα για αδυνάτισμα

 

Βότανα για απώλεια βάρους – Τα 11 καλύτερα για αδυνάτισμα

Βότανα για απώλεια βάρους – Τα 11 καλύτερα για αδυνάτισμα

Αδιαμφισβήτητα, οι τροφές που επιλέγεις παίζουν καθοριστικό ρόλο για το βάρος σου. Όμως στην προσπάθειά σου να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά μπορεί να σε βοηθήσουν ορισμένα βότανα.

Είναι γνωστό ότι κάποια βότανα ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και χάρη στα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες που περιέχουν επηρεάζουν τις διεργασίες για την καύση του λίπους από τα όργανα. Έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν την απώλεια βάρους και ενισχύουν την καύση λίπους, καταπολεμούν την όρεξη, απομακρύνουν τις τοξίνες και την κατακράτηση υγρών.

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους η ιδανική ώρα για την κατανάλωσή τους είναι 20 λεπτά πριν από το γεύμα. Πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι είναι σημαντικό να σταματάς την κατανάλωσή τους μετά από 2 μήνες για περίπου 2 εβδομάδες πριν ξεκινήσεις ξανά να τα χρησιμοποιείς.

Ακολουθούν μερικά βότανα που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά και να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Τα καλύτερα βότανα για απώλεια βάρους και αδυνάτισμα

1. Λουΐζα
Η λουΐζα έχει αποτοξινωτικές και διουρητικές ιδιότητες. Οι πολυφαινόλες που περιέχει μπορούν να μειώσουν το σχηματισμό λιπαρών οξέων. Επιπλέον, είναι από τα πιο γνωστά βότανα για το αδυνάτισμα, τη λιποδιάλυση και τη μείωση της κυτταρίτιδας και την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Επίσης, περιέχει συστατικά που βελτιώνουν την εντερική κίνηση και βοηθάει πολύ τη φλεγμονή της κοιλιακής περιοχής. Πίνε από ένα φλιτζάνι έγχυμα λουΐζας πρωί και βράδυ.

2. Πράσινο τσάι
Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού για την υγεία του οργανισμού είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι φυσικά και η απώλεια βάρους. Περιέχει καφεΐνη και κατεχίνες που είναι αντιοξειδωτικά και επιταχύνουν τον μεταβολισμό. Η κατεχίνες διασπούν το επιπλέον λίπος ενώ και τα δύο αυτά συστατικά αυξάνουν την ενέργεια που χρησιμοποιεί το σώμα. Πίνοντας 2-3 φλιτζάνια την ημέρα θα δεις γρήγορα αποτελέσματα καθώς μπορεί να μειώσει το αίσθημα της πείνας και να κάψει το λίπος.

Διαβάστε Επίσης  Βότανα και μπαχαρικά. Οδηγίες συντήρησης και χρήσης

3. Ρίγανη
Η ρίγανη χρησιμοποιείται συνήθως στα φαγητά και στις σαλάτες γιατί τα νοστιμίζει. Όμως μπορεί να βοηθήσει ως έγχυμα στην απώλεια βάρους λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχει. Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος ενώ αυξάνει και τα επίπεδα σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίαςκαι έτσι εξαλείφει τις υπερβολικές τοξίνες και τα απόβλητα από το σώμα.

4. Τσουκνίδα
Η τσουκνίδα είναι διουρητική, αποτοξινωτική, τονωτική, προάγει την θερμογένεση, ρυθμίζει την υπερβολική όρεξη και τη βουλιμία. Να πίνεις 2-3 φλιτζάνια την ημέρα.

5. Δενδρολίβανο
Το δενδρολίβανο έχει πολλές ιατρικές, καλλυντικές και γαστρονομικές χρήσεις. Αποτελεί μεγάλο σύμμαχο αν θέλεις να χάσεις βάρος. Θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τις τοξίνες του σώματος και βοηθάει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Μπορείς να πίνεις μέχρι 2 φορές την ημέρα από ένα φλιτζάνι έγχυμα δενδρολίβανου.

 

Βότανα για απώλεια βάρους – Τα 11 καλύτερα για αδυνάτισμα

 

6. Άρκευθος
Ο άρκευθος αποτελεί ένα πολύ υγιεινό βότανο καθώς έχει αντιοξειδωτικά τα οποία εξαλείφουν τις τοξίνες από το σώμα. Παράλληλα τα αντιφλεγμονώδη συστατικά που έχει ρυθμίζουν την πέψη. Να πίνεις τσάι από άρκευθο δύο φορές την ημέρα.

Διαβάστε Επίσης  Νικήστε την πείνα με… δίαιτα!

7. Μαϊντανός
Ο μαϊντανός είναι εφιδρωτικό, διουρητικό και αποτοξινώνει τα νεφρά. Περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, χλώριο, σιδήρο, ασβέστιο, χαλκό, νάτριο, κάλιο, θείο και φώσφορο. Μειώνει τους πόντους από την περιφέρεια και την κοιλιά, καταστέλλει τη λιγούρα και καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Ένα φλιτζάνι την ημέρα είναι αρκετό.

8. Μέντα
Η μέντα βοηθάει στην απώλεια βάρους καθώς διώχνει τις τοξίνες και καταπολεμά την κυτταρίτιδα και την κατακράτηση υγρών. Αντιμετωπίζει προβλήματα του πεπτικού συστήματος και ελέγχει την όρεξη.

9. Φασκόμηλο
Το φασκόμηλο θεωρείται το βότανο της αθανάσιας. Συμβάλλει στη μείωση του βάρους, κυρίως από την κοιλιά, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και αποβάλλει τα περιττά υγρά του σώματος. Βράσε μία χούφτα από φασκόμηλο σε 4 φλιτζάνια νερό και πίνε ένα ποτήρι από το ρόφημα αυτό πρωί, μεσημέρι και βράδυ, πριν το φαγητό.

10. Ιβίσκος
Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον μεταβολισμό των λιπιδίων, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

11. Σημύδα
Η σημύδα έχει την ιδιότητα να μειώνει τα λιπίδια και τη χοληστερόλη και αυτά βοηθούν στην απώλεια βάρους. Περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες που κάνουν το λεμφικό σύστημα να λειτουργεί σωστά και έτσι εξαλείφονται οι τοξίνες. Μπορείς να πίνεις δύο φορές την ημέρα τσάι από τα ξηρά φύλλα της.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *