Γλυκερίνη για βαθιά ενυδάτωση – Πρόσωπο και σώμα

 

Γλυκερίνη για βαθιά ενυδάτωση – Πρόσωπο και σώμα

Γλυκερίνη για βαθιά ενυδάτωση – Πρόσωπο και σώμα

Η γλυκερίνη είναι ένα συστατικό που υπάρχει στα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα. Πρόκειται για ένα ισχυρό συστατικό με πολλά οφέλη και σίγουρα αξίζει λίγη προσοχή. Έχει θεραπευτικές, υγροσκοπικές και μαλακτικές ιδιότητες που την καθιστούν ιδανική για τη θεραπεία πολλών δερματικών παθήσεων.

Έχει κολλώδη υγρή υφή για να αιχμαλωτίζει την υγρασία και να κρατάει φρέσκα τα καλλυντικά βοηθώντας τα να μην ξεραίνονται. Με λίγα λόγια είναι θαυμάσια για τη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας, η οποία ως γνωστόν είναι το Α και το Ω για ένα λαμπερό και όμορφο δέρμα.

 

Τι είναι η γλυκερίνη

Η γλυκερίνη είναι μία φυσική ένωση προερχόμενη από φυτικό έλαιο ή ζωικά λίπη. Είναι στην ουσία ένα ενυδατικό συστατικό, το οποίο προσελκύει την υγρασία από τον αέρα και της επιτρέπει να διεισδύσει βαθιά στην επιδερμίδα για περισσότερη ενυδάτωση. Επίσης, η γλυκερίνη τραβά το νερό από τα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας προς το επιφανειακό με αποτέλεσμα να ενυδατώνει κάθε επίπεδο του δέρματος. Επιπλέον, χαρίζει ελαστικότητα και συμβάλει στην καταπολέμηση της ξηρότητας και του ξεφλουδίσματος που προκαλεί.

 

Οφέλη

Έχει αποδειχθεί ότι η εφαρμογή προϊόντων με γλυκερίνη μπορεί να βοηθήσει το δέρμα. Δες παρακάτω ποια είναι τα οφέλη του.

Bελτιώνει την ικανότητα ενυδάτωσης της κεράτινης στιβάδας. Επιπλέον, αυξάνει και διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας.

Τραβάει την υγρασία από τον αέρα και την παγιδεύει στο δέρμα και του χαρίζει απαλή υφή και υγιή όψη.

Βελτιώνει τον επιδερμικό φραγμό και τις μηχανικές ιδιότητες του δέρματος και αυξάνει την προστασία απέναντι σε ερεθιστικούς παράγοντες.

Διαβάστε Επίσης  Ενυδάτωση: Το μυστικό για εντατική θρέψη στη στιγμή

Προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία

Έχει κερατολυτική δράση

Βοηθάει στην ανάπλαση των ιστών και στην δημιουργία νέων κυττάρων

Επιταχύνει την επούλωση πληγών και τραυμάτων, καθώς βοηθάει την ανάπλαση των ιστών εξουδετερώνοντας βακτήρια και ιούς στην πάσχουσα περιοχή

Ενυδατώνει την επιδερμίδα και λειαίνει την υφή της γεμίζοντας τις ρωγμές του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος με νερό διατηρώντας το λείο και απαλό

Καταπολεμά ή αποτρέπει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές

Ομογενοποιεί τον τόνο της επιδερμίδας και σταδιακά μειώνει την εμφάνιση των σημαδιών της ακμής ή άλλων ατελειών

Τονώνει το δέρμα

Βοηθάει τα δέρματα με ψωρίαση ή έκζεμα

Διατηρεί το σώμα χωρίς ραγάδες

Ενυδατώνει τα χείλη και τα κάνει πολύ απαλά

Είναι κατάλληλη για επίμονες ξηρές σκληρύνσεις όπως είναι οι κάλοι σε χέρια και πόδια

Μειώνει χρωματικές ατέλειες του δέρματος

Ανακουφίζει την ξηροδερμία του τριχωτού της κεφαλής

Προστατεύει τα ταλαιπωρημένα νύχια από την αφυδάτωση

 

Που χρησιμοποιείται

Σαπούνια προσώπου

Κρέμες και ενυδατικά γαλακτώματα

Λοσιόν προσώπου

Ενυδατικά τζελ

Οροί προσώπου

Σαπούνια

Τζελ για ντους

Βalm χειλιών

Προϊόντα μαλλιών(σαμπουάν, μάσκες)

Κρέμες και λοσιόν χεριών

 

Συμβουλές, προφυλάξεις, χρήσιμες πληροφορίες

Η γλυκερίνη είναι απαλή με το δέρμα, όμως πριν τη εφαρμογή συνιστάται μία δοκιμή πρώτα. Αραίωσε τη γλυκερίνη με λίγο ροδόνερο και άπλωσέ το στο πίσω μέρος του χεριού. Περίμενε 24 ώρες και αν δεν εμφανιστεί κάποια αλλεργική αντίδραση μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις κανονικά

Μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στον ήλιο, οπότε καλύτερα να τη χρησιμοποιείς το βράδυ. Διαφορετικά να εφαρμόσεις αντηλιακό πριν βγεις έξω
Η υπερβολική χρήση της γλυκερίνης μόνο καλό δεν κάνει. Μπορεί να ενυδατώσει υπερβολικά το δέρμα και να προκαλέσει λιπαρότητα ή να οδηγήσει σε απώλεια νερού, άρα να ξηράνει την επιδερμίδα

Διαβάστε Επίσης  6 Τρόφιμα που Μπορούν να Χρησιμοποιηθούν ως Μάσκες Προσώπου

Η γλυκερίνη διαλύεται σε νερό ή αλκοόλ και όχι σε λάδι
Στο δέρμα χρησιμοποιείται μόνο η φυτική γλυκερίνη

 

Καλλυντικές χρήσεις

1. Προσθήκη σε κρέμα
Αν έχεις μία κρέμα που δεν σε ενυδατώνει αρκετά μπορείς να προσθέσεις μέσα σε αυτή λίγη γλυκερίνη και θα την κάνει πιο ενυδατική. Στα 50 ml κρέμας βάζεις 1 ml γλυκερίνης και ανακατεύεις πολύ καλά.

2. Προσθήκη σε αφρόλουτρο
Αν αισθάνεσαι το δέρμα σου να σε τραβάει μετά το μπάνιο, τότε μπορείς να προσθέσεις στο αφρόλουτρό σου 3% γλυκερίνη και να ανακατέψεις πολύ καλά.

3. Lip gloss
Πρόσθεσε στο lipgloss σου 1% γλυκερίνη, δηλαδή σε ένα μπουκαλάκι 10 ml αρκεί μόνο μία σταγόνα γλυκερίνης. Η προσθήκη αυτή θα δώσει στα χείλη σου περισσότερη λάμψη αλλά και όγκο.

4. Κρέμα νυκτός
Μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις κρέμα νυκτός με 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Βάλε τα δύο αυτά υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η σπιτική σου κρέμα είναι έτοιμη για χρήση.

5. Τόνερ προσώπου
Δεν θέλεις να δώσεις πολλά χρήματα για ένα τόνερ προσώπου ή σου τελείωσε και δεν πρόλαβες να αγοράσεις; Κανένα πρόβλημα! Μπορείς εύκολα και γρήγορα να φτιάξεις με τα χεράκια σου. Χρειάζεσαι απλά 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού(μπορείς να το παραλείψεις), 3 κουταλιές της σούπας ροδόνερο και 1 κουταλιά γλυκερίνη. Ανακάτεψε πολύ καλά και η σπιτική τονωτική σου λοσιόν είναι έτοιμη.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *