Κουρασμένα Μάτια – Αιτίες και Σπιτικές Θεραπείες

 

Κουρασμένα Μάτια – Αιτίες και Σπιτικές Θεραπείες

Κουρασμένα Μάτια – Αιτίες και Σπιτικές Θεραπείες

 

Πολλοί από εμάς νιώθουμε κάποιες φορές τα μάτια μας κουρασμένα, βαριά, καταπονημένα και με μαύρους κύκλους. Η κούραση των ματιών είναι συνηθισμένη στην εποχή μας και δεν ανήκει στις παθήσεις των οφθαλμών, άρα δεν θεραπεύεται με ιατρική αγωγή.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα κουρασμένα μάτια μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του προσώπου και αυτό σίγουρα δεν το θέλετε.

Αιτίες

Η υπερβολική έκθεση στις οθόνες, όπως το κινητό το tablet ή ο υπολογιστής μπορεί να ευθύνονται για τα κουρασμένα μάτια. Επίσης, όταν κάποιος είναι πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη ο ρυθμός που ανοιγοκλείνει τα μάτια μειώνεται και δεν λιπαίνονται επαρκώς, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ξηροφθαλμίας.

Ο κακός φωτισμός του χώρου είναι επίσης μία ακόμη αιτία για την κούραση των ματιών. Στον πολύ έντονο ή στον πολύ χαμηλό φωτισμό απαιτείται υπερβολική λειτουργία των μυών, με αποτέλεσμα η διαδικασία αυτή να κουράζει τα μάτια.

Η οδήγηση για πολλές ώρες

Οι καθημερινές δραστηριότητες που απαιτούν έντονη προσήλωση και εστίαση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η συστηματική ανάγνωση
Η έλλειψη ύπνου

Η ηλικία
Ο τρόπος ζωής, όπως το αλκοόλ, το τσιγάρο, τα ναρκωτικά και το συνεχόμενο ξενύχτι. Όλα αυτά προκαλούν έλλειψη οξυγόνου στο αίμα και ευθύνονται για τους μαύρους κύκλους που κάνουν και αυτοί τα μάτια να φαίνονται κουρασμένα.
Η κατακράτηση υγρών προκαλεί πρηξίματα και σκιές κάτω από τα μάτια που και αυτά με τη σειρά τους κάνουν τα μάτια να δείχνουν πολύ κουρασμένα.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξε το δικό σου βιολογικό αδυνατιστικό λάδι της τελευταίας στιγμής από κρασί και βότανα

Η κακή κυκλοφορία του αίματος
Ορμονικές διαταραχές

 

Σπιτικές θεραπείες

1. Μάσκα με πατάτα και αγγούρι
Θα χρειαστείτε μία πατάτα και ένα μικρό αγγούρι, τα οποία θα τα τρίψετε σε έναν τρίφτη και θα τα αφήσετε να βγάλουν τους χυμούς τους μέσα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια βουτήξτε 2 δίσκους ντεμακιγιάζ, κλείστε τα μάτια και εφαρμόστε τα επιθέματα για 15-20 λεπτά περίπου. Μετά από τον χρόνο αυτό τα μάτια σας θα είναι εμφανώς πιο ξεκούραστα.

2. Μάσκα με γιαούρτι
Η πιο εύκολη μάσκα που μπορείτε να κάνετε για τα κουρασμένα μάτια είναι το γιαούρτι. Απλώστε λίγο γιαούρτι στην περιοχή γύρω από τα μάτια, αφήστε τη για 15 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε με άφθονο νερό το πρόσωπό σας.

3. Μάσκα με χαμομήλι και γάλα
Βράστε χαμομήλι, σουρώστε το καλά, ανακατέψτε ίση ποσότητα από χαμομήλι και γάλα και βάλτε το μίγμα αυτό σε παγοθήκες. Όταν παγώσουν πάρτε ένα παγάκι για κάθε μάτι, τοποθετείστε το σε μία γάζα ή ένα πουγκάκι και κάνετε απαλό κυκλικό μασάζ γύρω από τα μάτια.

Διαβάστε Επίσης  Peeling προσώπου με μέλι και ανανά!

4. Μάσκα με πράσινο και μαύρο τσάι
Βάλτε για 20 λεπτά στο ψυγείο φακελάκια πράσινου και μαύρου τσαγιού και στη συνέχεια εφαρμόστε τα στα μάτια για 10-15 λεπτά. Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη θεραπεία για τα κουρασμένα και καταπονημένα μάτια.

5. Έλαιο βιταμίνης Ε
Ρίξτε μία σταγόνα ελαίου βιταμίνης Ε στο δάχτυλό σας και κάνετε ήπιες, χαλαρωτικές κινήσεις μασάζ γύρω από τα μάτια. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

6. Έλαιο καρύδας
Κάνετε ήπιο μασάζ γύρω από τα μάτια με λίγο λάδι καρύδας. Αμέσως θα νιώσετε μία ανακούφιση και τα μάτια σας θα φαίνονται πιο ξεκούραστα.

7. Αμυγδαλέλαιο
Κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή γύρω από τα μάτια με λίγο αμυγδαλέλαιο και αφήστε το όλο το βράδυ να δράσει. Το πρωί τα μάτια σας θα είναι πολύ πιο ξεκούραστα και φωτεινά.

8. Καφές
Κάντε κομπρέσες με παγωμένο καφέ και τα μάτια σας αμέσως θα δείξουν πολύ πιο ξεκούραστα, καθώς η καφεΐνη τονώνει και διεγείρει την κυκλοφορία.

9. Ροδόνερο
Εμποτίστε 2 δίσκους ντεμακιγιάζ σε ροδόνερο και αφήστε τις κομπρέσες αυτές περίπου 15 λεπτά γύρω από τα μάτια. Για καλύτερα αποτελέσματα καλό θα είναι να επαναλαμβάνεται αυτή τη διαδικασία τακτικά.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *