Άλατα, σημάδια από γλάστρες και σκουριές στα πλακάκια στο μπαλκόνι: Έτσι θα γίνουν πεντακάθαρα

 

Άλατα, σημάδια από γλάστρες και σκουριές στα πλακάκια στο μπαλκόνι: Έτσι θα γίνουν πεντακάθαρα

Άλατα σημάδια από γλάστρες και σκουριές στα πλακάκια στο μπαλκόνι: Έτσι θα γίνουν πεντακάθαρα

Οι λεκέδες στο μπαλκόνι, από άλατα, σημάδια από γλάστρες και σκουριές στα πλακάκια , μπορεί να φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν, αλλά υπάρχουν κάποια έξυπνά κόλπα, που αν τα ακολουθήσετε μπορεί ο καθαρισμός αυτών των δύσκολων λεκέδων να γίνει εύκολα και γρήγορα.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με την πιο συχνή χρήση του μπαλκονιού, είναι οι λεκέδες και οι στάμπες στα πλακάκια. Οι λεκέδες στο μπαλκόνι, από σκουριά, από λίπη ή κάρβουνο, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι ακατόρθωτο ν’ απομακρυνθούν, αλλά ο καθαρισμός τους μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας έξυπνες συμβουλές. Θα σας παρουσιάσω τρόπους για να καθαρίσετε τις στάμπες από γλάστρες, σκουριά και λίπη στα πλακάκια του μπαλκονιού με 5 υλικά!

Διαβάστε Επίσης  Ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν όταν δεν αλλάζουμε τακτικά τα σεντόνια μας

 

Λεκέδες από στάμπες στα πλακάκια

Άλατα, σημάδια από γλάστρες και σκουριές στα πλακάκια στο μπαλκόνι: Έτσι θα γίνουν πεντακάθαρα

Προκειμένου να απαλλαγείτε από τις στάμπες στα πλακάκια του μπαλκονιού, αρχικά ρίξτε χοντρό αλάτι στον λεκέ και τρίψτε με το γάντι τη λερωμένη επιφάνεια σαν να κάνετε scrub στα πλακάκια σας.

Αν οι λεκέδες υπάρχουν καιρό στο πλακάκι, τότε ίσως χρειαστείτε πιο δραστικά μέτρα. Ανακατέψτε 2 λίτρα ζεστό νερό με ¼ φλ. μαγειρική σόδα. Ρίξτε το μείγμα πάνω στους λεκέδες και αφήστε να δράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε από πάνω λίγο ξύδι και τρίψτε με ένα συρματάκι κουζίνας. Τέλος ξεπλύνετε με νερό.

Διαβάστε Επίσης  Πως να αφαιρείτε τους λεκέδες από τα ρούχα

Οι λεκέδες στο μπαλκόνι από σκουριά μπορούν να αφαιρεθούν με ανάμειξη μαγειρικής σόδας, χυμού λεμονιού και κρεμόριου (θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ ή φαρμακεία). Απλώστε το μείγμα στη σκουριασμένη επιφάνεια.

Αφήστε το μείγμα να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Για μεταλλικές επιφάνειες, πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τρίψτε με αυτό τα σκουριασμένα μεταλλικά αντικείμενα και η σκουριά θα απομακρυνθεί. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο ξύδι.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *