Μηλόξυδο – 5 Oφέλη του στα μαλλιά

Μηλόξυδο – 5 Oφέλη του στα μαλλιάΟι περισσότερες γυναίκες ψάχνουν νέα προϊόντα και νέα συστατικά για τα μαλλιά. Όμως υπάρχουν πολλά υλικά που κάνουν θαύματα και τα έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Ένα από αυτά είναι και το μηλόξυδο, το οποίο καθαρίζει τα μαλλιά, τα προστατεύει από το φριζάρισμα τα κάνει απαλά και λαμπερά και πολλά άλλα.

Παρακάτω μπορείς να βρεις τα πολλά οφέλη που προσφέρει αυτό του σπουδαίο υλικό στα μαλλιά σου.

1. Απομακρύνει τα υπολείμματα των προϊόντων περιποίησης μαλλιών
Το σαμπουάν, οι κρέμες μαλλιών και τα προϊόντα styling αφήνουν στα μαλλιά και στο τριχωτό υπολείμματα που τα κάνουν να φαίνονται θαμπά και άτονα. Το μηλόξυδο απομακρύνει αυτά τα υπολείμματα και βοηθάει τα μαλλιά να αποκτήσουν ξανά τη χαμένη τους ζωντάνια και λάμψη.

Βάλτε σε ένα μπουκάλι σπρέι 1 φλιτζάνι μηλόξυδο και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, ανακατέψτε πολύ καλά και ψεκάστε λίγη ποσότητα στα μαλλιά από τη ρίζα ως τις άκρες μετά το λούσιμο. Αφήστε τη λοσιόν αυτή για λίγα λεπτά να δράσει και ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό.

 

2. Προλαμβάνει την τριχόπτωση
Το μηλόξυδο έχει την ικανότητα να αποκαθιστά το pH της επιδερμίδας του τριχωτού της κεφαλής και να εξουδετερώνει τους βλαβερούς μικροοργανισμούς έτσι ώστε να είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για την υγιή ανάπτυξη των τριχών.

Διαβάστε Επίσης  Διώξε τα μαύρα στίγματα μια για πάντα με…

Σε ένα μπουκάλι σπρέι αναμείξτε 3-4 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και ένα φλιτζάνι νερό. Ψεκάστε στις ρίζες των μαλλιών πριν λουστείτε και κάντε απαλό μασάζ για 10-15 λεπτά. Με το μασάζ ενισχύετε η κυκοφορία του αίματος στο τριχωτό και γίνεται καλύτερη η απορρόφηση του μηλόξυδου για να δράσει καλύτερα.

 

3. Αντιμετωπίζει την πιτυρίδα
Το μηλόξυδο έχει αντιμυκητιακή και αντιβακτηριακή δράση και βοηθά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας, καθώς πολλές φορές αυτή οφείλεται στην ύπαρξη μικροοργανισμών στην επιδερμίδα του κρανίου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν με μηλόξυδο ή να εφαρμόσετε 1 φλιτζάνι μηλόξυδο και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό σε ένα δοχείο με σπρέι και να ψεκάσετε στο τριχωτό της κεφαλής μετά το λούσιμο. Αφήστε το μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό πολύ καλά.

 

4. Για ξηρά, θαμπά και άτονα μαλλιά
Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά όταν είναι ξηρά, άτονα και θαμπά από τις βαφές και το τακτικό styling με εργαλεία που έχουν θερμότητα. Αυτό που κάνει είναι να λειαίνει και να σφραγίζει την επιδερμίδα των μαλλιών για να μένουν λαμπερά. Τα ένζυμα από το μήλο που έχει υποστεί ζύμωση κλείνουν και εξομαλύνουν την επιδερμίδα και αυτό βοηθάει στην αποκατάσταση της λάμψης και βοηθάει ακόμη και στην αποτροπή της απώλειας χρωστικής αν έχετε βαμμένα μαλλιά.

Διαβάστε Επίσης  Ψαλίδι βλεφαρίδων: Τα βήματα για σωστή χρήση και τέλειο βλέμμα

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε σε ένα ποτήρι νερό ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο, να το εφαρμόσετε στα μαλλιά κάνοντας μασάζ για 5 λεπτά και έπειτα να ξεβγάλετε με δροσερό νερό τα μαλλιά σας. Αν κάνετε αυτή τη θεραπεία κάθε 15 ημέρες σίγουρα θα δείτε τη διαφορά.

 

5. Προσθέτει όγκο και ένταση
Τα μαλλιά τη δεύτερη ημέρα μετά το λούσιμο φαίνονται αδύναμα και σαν να έχουν χάσει τη ζωντάνια τους. Αυτό συμβαίνει γιατί τα υπερβολικά έλαια μένουν στο τριχωτό της κεφαλής και καταστρέφουν τον όγκο των μαλλιών. Το μηλόξυδο απομακρύνει τη βρωμιά και αφαιρεί το βάρος των υπερβολικών ελαίων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αύξηση του όγκου των μαλλιών.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *