Οκτώ τρόποι για να μειώσετε τα σημάδια της πρόωρης γήρανση του δέρματος

 

Οκτώ τρόποι για να μειώσετε τα σημάδια της πρόωρης γήρανση του δέρματος

Οκτώ τρόποι για να μειώσετε τα σημάδια της πρόωρης γήρανση του δέρματος

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα γερνά φυσικά. Όταν όμως τα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται πιο νωρίς, τότε έχουμε το φαινόμενο της πρόωρης γήρανσης. Η αιτία είναι συνήθως οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και ο τρόπος ζωής σας.

Τα πιο κοινά σημάδια πρόωρης γήρανσης στην επιδερμίδα του προσώπου σας, είναι οι ρυτίδες, οι κηλίδες ηλικίας, η ξηρότητα, η απώλεια του τόνου του δέρματος, η υπερμελάγχρωση και η χαλάρωση.

Για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση του δέρματός σας, ακολουθείστε τις συμβουλές των δερματολόγων:

Προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο: Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) και η έκθεση στο ηλιακό φως γερνούν την επιδερμίδα σας πιο γρήγορα από ό,τι θα γερνούσε φυσικά. Το αποτέλεσμα ονομάζεται φωτογήρανση και ευθύνεται για τις περισσότερες ορατές αλλαγές στο δέρμα σας. Είναι ζωτικής σημασίας να εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας αντηλιακό ευρέος φάσματος SPF30+ που να είναι ανθεκτικό στο νερό. Χρησιμοποιείστε το καθημερινά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Επιπλέον μπορείτε να προστατευτείτε αναζητώντας σκιά, φορώντας καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου.

Φροντίζετε το δέρμα σας: Καθαρίζετε την επιδερμίδα σας καθημερινά για ν’ αφαιρέσετε τη βρωμιά, το μακιγιάζ, τον ιδρώτα ή άλλες ουσίες που προκαλούν ερεθισμό. Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά που περιέχουν αρώματα ή υψηλό pH. Μία ενυδατική κρέμα προσώπου, παγιδεύει το νερό στο δέρμα σας ενώ μία κρέμα σύσφιξης προσώπου σφίξει την επιδερμίδα σας και αποτρέπει τη χαλάρωση της. Αποφύγετε κρέμες προσώπου που σας τσιμπούν ή σας καίνε, γιατί σημαίνει ότι ερεθίζουν το δέρμα σας.

Διαβάστε Επίσης  Πώς δεν θα γεράσετε πριν την ώρα σας

H ολοκληρωμένη, καθημερινή φροντίδα προσώπου για διόρθωση όλων των πρώιμων σημαδιών γήρανσης, είναι η Metacell Renewal B3, η αντιρυτιδική κρέμα προσώπου της SkinCeuticals. Μία ενυδατική κρέμα προσώπου καθημερινής χρήσης, που επαναφέρει τον τόνο του δέρματος και αποκαθιστά την ελαστικότητα του. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας ακόμη και το ευαίσθητο δέρμα, γιατί:

Διορθώνει τα πρώιμα σημάδια φωτογήρανσης.
Αποδίδει μέγιστη ενυδάτωση χωρίς να κολλάει.

Ενισχύει τον ενυδατικό φραγμό του δέρματος.
Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Ενισχύει τα φυσικά επίπεδα υαλουρονικού οξέος.
Συσφίγγει το δέρμα.
Αυξάνει την κυτταρική ανανέωση.

Μειώνει τις δυσχρωμίες και τη διάχυτη ερυθρότητα.
Βελτιώνει τη λάμψη και τη φωτεινότητα του δέρματος.Σταματάτε το κάπνισμα: Το κάπνισμα επιταχύνει σημαντικά τη γήρανση της επιδερμίδας σας. Προκαλεί ρυτίδες και κάνει το δέρμα θαμπό και ωχρό.

Διαβάστε Επίσης  Σκόρδο: Η ζωή σου του

 

Οκτώ τρόποι για να μειώσετε τα σημάδια της πρόωρης γήρανση του δέρματος

 

Σταματάτε το κάπνισμα: Το κάπνισμα επιταχύνει σημαντικά τη γήρανση της επιδερμίδας σας. Προκαλεί ρυτίδες και κάνει το δέρμα θαμπό και ωχρό.

Ακολουθείτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή: Η κατανάλωση άφθονων φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της βλάβης που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση του δέρματός σας. Αντιθέτως, μια διατροφή με πολλή ζάχαρη ή άλλους επεξεργασμένους υδατάνθρακες επιταχύνει τη γήρανση.

Πίνετε λιγότερο αλκοόλ: Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα και με τον καιρό το βλάπτει. Αυτό, σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερες.

Ξεκινάτε άσκηση: Η μέτρια άσκηση μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματός σας και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό, θα δώσει στην επιδερμίδα σας μια πιο νεανική εμφάνιση.

Μειώνετε τα επίπεδα άγχους σας: Προσπαθήστε ν’ αποβάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο άγχος από τη ζωή σας. Βρείτε υγιεινές τεχνικές διαχείρισης του στρες (διαλογισμός, γιόγκα) για τους στρεσογόνους παράγοντες που δεν μπορείτε ν’ αποφύγετε.

Βελτιώνετε τον ύπνο σας: Ο ύπνος λιγότερο από επτά ώρες μπορεί να γεράσει τα κύτταρα του σώματός σας πιο γρήγορα.

 

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *