Μαρμελάδα φράουλα

 

Μαρμελάδα φράουλα

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα

 

Υλικά Συνταγής

Για 1 κιλό μαρμελάδα
1 κιλό φράουλες
450 γρ. ζάχαρη
240 γρ. νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

 

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα

 

Εκτέλεση

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τις φράουλες σε 3-4 κομμάτια την κάθε μία. Σε μία κατσαρόλα σιγοβράζετε τη ζάχαρη με το νερό τη 1 κουταλιά με το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια δυναμώνετε τη φωτιά και χωρίς να ανακατέψετε βράζετε το σιρόπι για άλλα 5′.

Διαβάστε Επίσης  Παραδοσιακό σαραγλί

Στη συνέχεια ρίχνετε τις μισές φράουλες στην κατσαρόλα και τις βράζετε για 5′. Με ένα κουτάλι βγάζετε τον αφρό που δημιουργείται. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τις φράουλες και τις ρίχνετε σε σουρωτήρι που έχετε τοποθετήσει μέσα σε μια λεκάνη για να κρατήσετε το σιρόπι που τρέχει.

Αφήνετε το μείγμα της κατσαρόλας να βράσει για άλλα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε τις υπόλοιπες φράουλες επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία.

Διαβάστε Επίσης  Ρυζόγαλο με τέλεια υφή

Αφού έχετε βράσει όλες τις φράουλες και τις έχετε βγάλει από την κατσαρόλα προσθέτετε το σιρόπι που έχει στραγγίξει από το σουρωτήρι και βράζετε για άλλο 5′ βγάζοντας τον αφρό που δημιουργείτε. Μόλις δέσει το σιρόπι ρίχνετε πάλι τις φράουλες το χυμό λεμονιού που έχει μείνει και βράζετε για άλλα 5′-6.

Αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει και την αποθηκεύετε σε βάζα.

 

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *