Αφράτο σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα

 

Αφράτο σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα

Συνταγή για Αφράτο σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα. Γιατί να αγοράσεις το ψωμί που θα φάει όλη η οικογένεια όταν μπορείς να το φτιάξεις με τα χεράκια σου και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να κάνεις…μπράτσα ζυμώνοντας; Δοκιμάστε το!

Υλικά

Καλαμποκάλευρο 1 κιλό
Ξερή Μαγιά 2 φακελάκια
Ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
Ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
Νερό 680 ml χλιαρό

 

Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κίτρινο αλεύρι, την ξερή μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί μέχρι να πάρουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.

Διαβάστε Επίσης  Πέννες με βασιλικό: Η αυθεντική ιταλική συνταγή από την Carla Bruni

Αφού η ζύμη είναι έτοιμη σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο αφήνοντας την ζύμη να φουσκώσει για 12 ώρες τουλάχιστον. Μετά τις 12 ώρες αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε την ζύμη εκεί, ζυμώνοντας την λίγο, σε περίπτωση που έχει κρατήσει λίγη υγρασία, γιατί με αυτόν τρόπο θα την στεγνώσουμε, για 2-3 λεπτά το πολύ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 250 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε μέσα μία άδεια γάστρα με το καπάκι, αφήνοντάς την να κάψει καλά. Φτιάχνουμε είτε ένα μεγάλο καρβέλι είτε δύο μικρά και με προσοχή τοποθετούμε το ψωμί μας μέσα στην καυτή γάστρα.

Διαβάστε Επίσης  Κοτόπουλο με φασολάκια

Κλείνουμε και πάλι την γάστρα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά στις αντιστάσεις. Στα 45 λεπτά, ανοίγουμε την γάστρα και το ψωμί θα έχει πάρει λίγο χρώμα. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά με την γάστρα χωρίς καπάκι, για να φτιάξει το ψωμί τραγανή κόρα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *