Ψωμί μαργαρίτα

Ψωμί μαργαρίταΣυνταγή για ψωμί μαργαρίτα

Υλικά Συνταγής

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγιά σε σκόνη
700 γρ. αλεύρι για ψωμί ή σιταρένιο, σκληρό
1 ½ κουταλάκι ζάχαρη
1 – ½ κουταλάκι αλάτι
40 γρ. βούτυρο
375 ml ζεστό νερό

Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό νερό. Ρίχνετε σε μπολ το αλεύρι και τρίβετε μέσα σε αυτό το βούτυρο. Προσθέτετε και το αλάτι. Ρίχνετε τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργήσετε μία μαλακή ζύμη.

Zυμώνετε με το χέρι (ή σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ για 5’) μέχρι να αποκτήσετε ομοιόμορφη ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο για να τη δουλέψετε πιο εύκολα.

Διαβάστε Επίσης  Μπακαλιάρος ποσέ με μαΐντανό

Τοποθετείτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την απλώνετε, την πιέζετε με τα χέρια και τη διπλώνετε ξανά και ξανά για 5′-10’. Κάνετε το ίδιο και με τη δεύτερη ποσότητα. Καλύπτετε τα ζυμάρια με βουτυρωμένη διάφανη μεμβράνη και τα αφήνετε για 1 ¼ ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

Ξαναζυμώνετε για λίγο τα δυο ζυυμάρια να φύγει ο αέρας. Πλάθετε με τα ζυμάρια σας μπάλες ζύμης και φτιάχνετε 2 μαργρίτες, βάζοντας μία μπάλα στη μέση και τις υπόλοιπες γύρω της.
Τις ετοιμάζετε κατευθείαν μέσα στο βουτυρωμένο ταψί (ή ταψάκια) που θα χρησιμοποιήσετε για το ψήσιμο. Σκεπάζετε ξανά με βουτυρωμένη μεμβράνη και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος για άλλα 30′.

Διαβάστε Επίσης  Καλοκαιρινοί κεφτέδες λαχανικών

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C. Πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, χαράζετε το κάθε καρβέλι σταυρωτά και ψήνετε για 30’ μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.

Σημειώσεις

Μπορείτε να πασπαλίσετε τις μαργαρίτες σας με σουσάμι και μαυροκούκι ή με χονδρό αλάτι, ρίγανη ή δενδρολίβανο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *