Εμμηνόπαυση: Ποια διατροφή εμποδίζει να έρχεται πρόωρα

 

Εμμηνόπαυση: Ποια διατροφή εμποδίζει να έρχεται πρόωρα

Εμμηνόπαυση: Ποια διατροφή εμποδίζει να έρχεται πρόωρα

Πρόωρη εμμηνόπαυση είναι όταν έρχεται πριν τα 45 ετών. Αυτό συμβαίνει περίπου στο 10% των γυναικών. Και σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, οστεοπόρωσης, άνοιας κ.ά.

Διατροφή και πρόωρη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φυτικών πρωτεϊνών από τροφές όπως τα πλήρη δημητριακά, η σόγια και οι ξηροί καρποί, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόωρη εμμηνόπαυση.Εμμηνόπαυση: Ποια διατροφή εμποδίζει να έρχεται πρόωρα

Διαβάστε Επίσης  Ουκρανία: Στη Μολδαβία η αυτοκινητοπομπή που αναχώρησε από την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο

Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για 116.000 γυναίκες συσχετίζοντας τις διατροφικές τους συνήθειες με τον χρόνο της εμμηνόπαυσης.

Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που έπαιρναν περίπου το 6,5% των καθημερινών θερμίδων τους με τη μορφή πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης, είχαν κατά μέσο όρο 16% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρη εμμηνόπαυση, σε σχέση με τις γυναίκες που έπαιρναν μόνο το 4% των θερμίδων τους μέσω της κατανάλωσης φυτικών πρωτεϊνών.

Για μια γυναίκα που παίρνει 2.000 θερμίδες μέσα στη μέρα, για να έχει μειωμένο κίνδυνο πρόωρης εμμηνόπαυσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, πρέπει να καταναλώνει 32,5 γραμμάρια δημητριακών ολικής άλεσης, σόγιας, τόφου, ξηρών καρπών και άλλων τροφών με φυτικές πρωτεΐνες.

Διαβάστε Επίσης  Σήμερα τιμάται ο Επίσκοπος Λαρίσης Άγιος Αχίλλειος

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η επιλογή της κατάλληλης διατροφής για τη μείωση της πιθανότητας πρόωρης εμμηνόπαυσης, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μελετηθεί πλέον περισσότερο.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *