Έρχεται κύμα κακοκαιρίας από την Τετάρτη – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Με νέο κύμα κακοκαιρίας στα μέσα της εβδομάδας προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, όπου αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρουσάκης σημειώνει πως το κύμα αυτό, που έρχεται από την κεντρική Ευρώπη εκτός από βροχές και καταιγίδες, θα φέρει και ελάχιστη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικά.

Την Τετάρτη (26/4) και την Πέμπτη (27/4) αναμένεται πιο έντονη καιρική αστάθεια, ενώ από Παρασκευή (28/4), ο καιρός πρόκειται να παρουσιάσει βελτίωση.

Διαβάστε Επίσης  Ομολόγησε πέντε «φόνους» και καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση

Αναλυτικά η προγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας, ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Διαβάστε Επίσης  Στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή «Όρθρος» - 186 νεκροί από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα - Στους 12 οι θάνατοι από γρίπη

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.Σταδιακή επικράτηση νότιων νοτιοδυτικών ανέμων εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *