Σασμός: Ο Αντώνης θυμάται τα πάντα και ορκίζεται εκδίκηση

Μετά την ενέδρα που πάει τελείως στραβά ο Λευτέρης συλλαμβάνεται και καταλήγει στο κελί. Ο Μύρωνας που δε γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα πανηγυρίζει που κατάφερε να πιάσει το πρωτοπαλίκαρό του Φαρμάκη, μέχρι που εμφανίζεται η Ντίνα και του λέει να τον αφήσει ελεύθερο. Τώρα πια τα ψέματα έχουν τελειώσει. Ο Λευτέρης είναι αναγκασμένος να αποκαλύψει ότι είναι αστυνομικός, που τόσο καιρό δούλευε μυστικά για να ξεσκεπάσει τον Ευθύμη και γνωρίζοντας ότι η αλήθεια θα γίνει γρήγορα γνωστή, προτιμά να πάει ο ίδιος στον Φαρμάκη, να του πει τα πάντα.

Παραδέχεται ότι ήταν βαλτός και του λέει ότι το πραγματικό του όνομα είναι Γιώργος Βιδάλης και πως τώρα που ξεπληρώσει το χρέος του απέναντι του, θα φροντίσει να τον βάλει στη φυλακή. Ο Ευθύμης συντρίβεται. Από τη μία η προδοσία και από την άλλη ο κίνδυνος να συλληφθεί του τρώνε τα σωθικά και δεν τον αφήνουν να ησυχάσει. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να ανασυνταχτεί την ώρα που η Θοδώρα μαθαίνει το ψέμα που της έλεγε τόσο καιρό αγαπημένος της εξοργίζεται και φεύγει απ’ το σπίτι.

Βρίσκει καταφύγιο κοντά στο Μανώλη και όταν πια ηρεμεί, συνειδητοποιεί ότι ήταν άδικη μαζί του. Μετανιώνει για τον τρόπο που του φέρθηκε και υποφέρει μακριά του αλλά διστάζει να τον πλησιάσει ξανά. Σιγά-σιγά όλο το χωριό μαθαίνει ότι ο Λευτέρης είναι στην πραγματικότητα ο αστυνομικός Βιδάλης, ενώ εκείνος ψάχνει τη λύση για να αποδεσμευθεί από το μπαρ, το τελευταίο πράγμα που τον συνδέει με τον Φαρμάκη.

Ο τελευταίος δέχεται ένα τηλεφώνημα έκπληξη από τον Αντώνη, οποίος του ζητά να έρθει για να μιλήσουν από κοντά. Κάτι μέσα του, του λέει ότι ο άνθρωπος αυτός κράτα το κλειδί των αναμνήσεων του και θέλει να τον δει ξανά με την ελπίδα ότι θα θυμηθεί. Η Μαρίνα ταράζεται που τον βλέπει στην πόρτα του σπιτιού της, όμως κάνει πίσω μπροστά στον αποφασισμένο Αντώνη. Και πράγματι από την εκρηκτική συνάντηση των δύο αντρών και τα λόγια που ανταλλάσσουν οι σκόρπιες αναμνήσεις του αποκτούν νόημα και τα πράγματα ξεκαθαρίζουν.

Ο Αντώνης ξανά βρίσκει την μνήμη του και θέλει να πιάσει αμέσως δουλειά, προκειμένου να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση εναντίον του. Είναι ήδη σίγουρος πως ο Ευθύμης ενορχήστρωσε τα πάντα και πως στόχος του ήταν η Μαρίνα και θέλει να βρει τα στοιχεία για να τον κλείσει στην φυλακή. Η Στέλλα από τη δική της πλευρά προσπαθεί να τον κάνει να ανοιχτεί και να της μιλήσει, όμως δεν τα καταφέρνει.

Ο Φαρμάκης δείχνει να καταρρέει και Βαγγέλης παλεύει να του ανεβάσει το ηθικό, όμως οι προδοσίες των πιο στενών του φίλων, τον έχουν πια καταβάλει. Και μέσα σε όλα αυτά η Θοδώρα και ο Λευτέρης είναι ξανά μαζί, όμως το γεγονός ότι η Έλενα συνέχισε να του τηλεφωνεί την βάζει ξανά σε υποψίες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *