Ζωοδόχος Πηγή: Γιορτάζει αύριο 21 Απριλίου

H Zωοδόχος Πηγή είναι μία εορτή πρός τιμήν της Παναγίας. Δν έχει σχέση με τη ζωή της υπεραγίας Θεοτόκου, όπως οι άλλες γνωστές θεομητορικές εορτές, λόγου χάριν τα Eισόδια, ο Eυαγγελισμός ή η Kοίμησις της Θεοτόκου.

Η ιστορία

Στα χρόνια του Βυζαντίου, στην Κωνσταντινούπολη, ήταν ένας στρατιώτης ο Λέων, ο οποίος συνάντησε έναν τυφλό διψασμένο άντρα που του ζητούσε απεγνωσμένα νερό. Ψάχνοντας για ώρα και μη βρίσκοντας κάποια πηγή, ο Λεοντας άρχισε να απογοητεύεται, όταν άκουσε μια γυναικεία φωνή να του λέει:

Διαβάστε Επίσης  Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τους συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

Δεν χρειάζεται να αγωνιάς, το νερό είναι δίπλα σου. Δώσε στον τυφλό να ξεδιψάσει και άλειψε τα μάτια του με αυτό για να καταλάβεις ποια είμαι».

Πράγματι ο Λέοντας έκανε αυτό που του είπε η φωνή, και μόλις ο τυφλός βρήκε το φως του, κατάλαβε ότι η φωνή ήταν της Παναγίας και ότι το νερό της πηγής ήταν θαυματουργό. Μάλιστα λέγεται ότι από το νερό της πηγής αυτής γιατρεύτηκαν πολλοί άνθρωποι, ενώ αναστήθηκε και ένας νεκρός.

Διαβάστε Επίσης  Ειρήνη Παπά: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός

Πολλά χρόνια αργότερα ο στρατιώτης, ο οποίος εντωμεταξύ είχε γίνει αυτοκράτορας, έχτισε δίπλα στην θαυματουργή πηγή έναν μεγαλόπρεπο ναό αφιερωμένο στην Παναγία της Ζωοδόχου Πηγής, ο οποίος αργότερα γκρεμίστηκε από τους Τούρκους για να φτιαχτεί ένα τζαμί.

 

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η Ζωοδόχος Πηγή είναι η ίδια η Παναγία, η οποία μπορούμε να πούμε ότι είναι η πηγή της ζωής για όλους τους χριστιανούς, μιας και Αυτή ήταν που έφερε στη ζωή τον Χριστό.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *