Τι είναι αλλεργία;

Τι είναι αλλεργία;

Τι είναι αλλεργία;

 

Αλλεργία είναι μια μορφή ασθένειας ή καλύτερα μια αντίδραση του οργανισμού σε μια ή περισσότερες ουσίες.

Στην ουσία πρόκειται για μια υπερβολική αντίδραση του αμυντικού μηχανισμού που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός, απέναντι σε ένα “ξένο σώμα”, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, το οποίο ονομάζεται αλλεργιογόνο.

Η αντίδραση του οργανισμού είναι άμεση και εμφανίζεται σε λίγα λεπτά από την έκθεση ή την επαφή μας με τον παράγοντα που μας προκάλεσε την αλλεργία.

Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει μια αλλεργία είναι από ένα έκζεμα που εκδηλώνεται συνήθως με σπυράκια ή εξανθήματα μέχρι πρηξίματα ή και πολύ σοβαρότερα προβλήματα, ακόμη και θάνατο.

Διαβάστε Επίσης  Τι μαρτυρούν τα μαλλιά μας για την υγεία μας

Φανταστείτε κάποιος που είναι αλλεργικός στα θαλασσινά, τρώει κάτι που δεν έπρεπε πχ γαρίδες (ίσως και χωρίς να το ξέρει) πρήζεται ο λαιμός του και αν δεν προλάβει να πάει έγκαιρα στο νοσοκομείο μπορεί να πάθει ασφυξία και να πεθάνει!

Γενικά οι αλλεργίες έχουν κάποια στάνταρ χαρακτηριστικά όπως πχ ότι δεν συμβαίνουν σχεδόν ποτέ την πρώτη φορά που ερχόμαστε σε επαφή με τον αλλεργιογόνο παράγοντα, αλλά μπορεί να γίνει οποτεδήποτε.

Διαβάστε Επίσης  Η νυκτουρία και τι μπορεί να κρύβει;

Επίσης, άπαξ και εμφανίσουμε αλλεργία σε κάτι, τότε αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και θα την παθαίνουμε κάθε φορά που θα ερχόμαστε σε επαφή με αυτό.

Για παράδειγμα αν εμφανίσουμε αλλεργία σε ένα φάρμακο, δεν μπορούμε να το ξαναπάρουμε ποτέ. Ομοίως αν είμαστε αλλεργικοί στο τσίμπημα της μέλισσας μια φορά, θα είμαστε για πάντα.

 

πηγή

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *