Φράουλες: Το ανοιξιάτικο φρούτο που αγαπούν τα παιδιά

Φράουλες: Το ανοιξιάτικο φρούτο που αγαπούν τα παιδιάΠλούσιες σε βιταμίνη C, λαχταριστές και μυρωδάτες, οι φράουλες είναι ένα φρούτο που αγαπούν παιδιά και γονείς.

Οι φράουλες κάνουν την εμφάνισή τους την αρχή της άνοιξης. Τα παιδιά τις αγαπούν γιατί είναι κόκκινες και ζουμερές και οι γονείς γιατί είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και ένα φρούτο που τα παιδιά θα φάνε χωρίς αντιρρήσεις.

Ιδανικά επιλέξτε φράουλες βιολογικής καλλιέργειας, σε κάθε περίπτωση, όμως, πλύντε τις καλά πριν τις καταναλώσετε.

Τα οφέλη
Εάν αναρωτιέστε γιατί αξίζει να βάλετε τις φράουλες στη διατροφή του παιδιού, τα οφέλη που αναλύονται παρακάτω είναι η απάντηση.

Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Οι φράουλες, όπως και όλα τα φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των berries, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την υγεία των ματιών.

Διαβάστε Επίσης  Διπολική διαταραχή: Αυξημένος ο κίνδυνος για τα παιδιά από πολύ νέους ή πολύ μεγάλους γονείς

Είναι καλή πηγή ασβεστίου και φωσφόρου. Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου στην παιδική ηλικία είναι αναγκαία για την ανάπτυξη και την υγεία των οστών, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του νευρικού συστήματος. Το φώσφορο από την άλλη είναι απαραίτητο στη διαδικασία της πέψης και στη διάσπαση της πρωτεΐνης.

Προστατεύουν το συκώτι. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες και να αποτρέψουν τη βλάβη στο συκώτι.

Καλή πηγή φολικού οξέος. Το φολικό οξύ είναι αναγκαίο για την εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού, ενώ βοηθά και στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα.

Διαβάστε Επίσης  Η «αθώα» συνήθεια που σε παχαίνει χωρίς να το καταλαβαίνεις

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Μία φράουλα που ζυγίζει 18 γραμμάρια περιέχει 16,4 γραμμάρια νερό. Είναι ένα εξαιρετικά ενυδατικό φρούτο και συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών του παιδιού για επαρκή ενυδάτωση.

Φράουλες: Το ανοιξιάτικο φρούτο που αγαπούν τα παιδιά

Πότε να δώσω φράουλες στο μωρό;

Οι γνώμες των ειδικών διίστανται. Κάποιοι λένε ότι οι φράουλες μπορούν να ενταχθούν στη βρεφική διατροφή ήδη από τον έκτο μήνα, ενώ άλλοι συμβουλεύουν τους γονείς να περιμένουν μέχρι το παιδί να γίνει ενός έτους και αυτό γιατί υπάρχει πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης.

Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το ιστορικό αλλεργιών της οικογένειας, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ακολουθήστε τις οδηγίες του παιδιάτρου σας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *