Χόρτα τσιγαριστά για την Μεγάλη Εβδομάδα

Χόρτα τσιγαριστά για την Μεγάλη ΕβδομάδαΧόρτα τσιγαριστά για την Μεγάλη Εβδομάδα. Η Γωγώ Σαμίου ετοίμασε για εμάς μία ιδανική ζεστή σαλάτα για την Μεγάλη Εβδομάδα και όχι μόνο, με όλα τα χόρτα που προσφέρει σε αφθονία η ελληνική φύση.

Υλικά
Σπανακι 1 κιλό
Μαρούλι Μισό άγριο
Ζοχιά 200 γραμμάρια
Καυκαλίθρες 1 ματσάκι
Μυρώνια 1 ματσάκι
Παστινάκια 2-3 άγρια
Μάραθος Κατά βούληση
Άνηθος Μισό ματσάκι
Μαιντανος Μισό ματσάκι
Κρεμμυδι 2-3 φρέσκα
Κρεμμυδι 2 ξερά
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση

Εκτέλεση για τα Χόρτα τσιγαριστά για την Μεγάλη Εβδομάδα

Διαβάστε Επίσης  Κινόα με λαχανικά στο φούρνο

Αρχικά πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια, όπως το κόβουμε για την σπανακόπιτα. Επίσης πλένουμε και κόβουμε τα άγρια μαρούλια και τα ζοχιά. Βάζουμε τα χόρτα μας σε μία λεκάνη και προσθέτουμε αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια σαν να ζυμώνουμε.

Σε μία λεκάνη έχουμε ψιλοκόψει τις καυκαλίθρες, τα μυρώνια, τα παστινάκια (ή αλλιώς άγρια καρότα), τον μάραθο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ξερά κρεμμύδια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμύδια, μαζί με το πράσινό τους.

Διαβάστε Επίσης  Μοσχαρίσια σπάλα λεµονάτη µε κονιάκ, µπαχαρικά και µελωµένα καρότα

Επίσης προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις καυκαλίθρες, τα μυρώνια, τα παστινάκια, τον μάραθο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το σπανάκι, τα ζοχιά και τα άγρια μαρούλια.

Τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να μαραθούν και να αρχίζουν να κολλούν στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με ψωμί. Αν δεν νηστεύουμε μπορούμε να θρυμματίσουμε από πάνω και λίγη φέτα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *