Έξυπνα κόλπα για να Καλύψετε Γρατζουνιές σε Ξύλινα Έπιπλα

Έξυπνα κόλπα για να Καλύψετε Γρατζουνιές σε Ξύλινα Έπιπλα

Κι όμως ένα αναπάντεχο υλικό σώζει τα ξύλινα έπιπλα βάζοντας τέλος στις γρατζουνιές και τα γδαρσίματα που καταστρέφουν την όψη του.

Είτε από απροσεξία είτε από υπερβολική χρήση, το «κακό» έγινε και το ξύλινο τραπέζι σας πλέον φέρει… σημάδια χρήσης.

Προτού καλύψετε την πρώην υπέροχη ξύλινη όψη του με ένα τραπεζομάντιλο ή αποφασίσετε να περάσετε την πόρτα του μαραγκού, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα από την κουζίνα σας και να ψάξετε τα ντουλάπια σας για ξηρούς καρπούς και, συγκεκριμένα, καρύδια Βραζιλίας ή πεκάν.

 

Στη συνέχεια, σπάστε τον ξηρό καρπό στη μέση και αφαιρέστε την ψίχα του. Με αυτήν, τρίψετε απαλά τυχόν σημάδια και γρατζουνιές. Πώς είμαστε σίγουροι ότι αυτή η λύση έχει αποτέλεσμα; Τα έλαια που περιέχει το καρύδι εισχωρούν βαθιά στο ξύλο και εξομαλύνουν τις αλλοιώσεις που εμφανίζει η επιφάνειά του.

Διαβάστε Επίσης  Καθαριστικό διάλυμα με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι για απολύμανση του μπάνιου

 

Φαίνεται όμως πως ΚΑΙ το γνωστό σε όλους μας καρύδι μπορεί να κάνει… δουλειά!

Ο εύκολος τρόπος να ξεφορτωθείς τις γρατζουνιές από οποιαδήποτε επιφάνεια ξύλου
Τα καρύδια, λοιπόν, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους ξηρούς καρπούς που επωφελούν με έναν σωρό τρόπους την υγεία μας, αλλά και την εμφάνιση των ξύλινων επίπλων μας.

 

Όπως αποδεικνύεται, δηλαδή. Αυτό συμβαίνει γιατί τα φυσικά έλαια από ένα μικρό κομμάτι καρυδιού, μπορούν να καλυτερέψουν την εμφάνιση μιας γρατζουνιάς σε ένα ξύλινο έπιπλο και γενικότερα σε μια ξύλινη επιφάνεια.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να πάρεις ένα κομμάτι καρύδι και να ξύσεις το σημείο που βρίσκεται η γρατζουνιά για περίπου 15 λεπτά. Έχε στο νου σου πως η γρατζουνιά δεν θα εξαφανιστεί εντελώς, αλλά η εικόνα του γρατζουνισμένου σου επίπλου θα βελτιωθεί σίγουρα. Πάτα play και δες το βίντεο μέχρι το τέλος, για να πειστείς!

Διαβάστε Επίσης  Πώς να καθαρίσετε με ασφάλεια και αποτελεσματικά τις ξύλινες πόρτες στο σπίτι σας

Ένας εύκολος τρόπος για να διώξετε μικρογρατζουνιές.

Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας εμφανίζουν έλλειψη σε ξηρούς καρπούς, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό το εναλλακτικό τρικ για να σώσετε τα «λαβωμένα» ξύλινα έπιπλα: Ανακατέψτε 1/4 φλ. ξίδι και 3/4 φλ. ελαιόλαδο, βουτήξτε σε αυτό ένα καθαρό πανί και τρίψτε τα σημεία που εμφανίζουν γρατζουνιές για να τις εξαφανίσετε στο πι και φι.

Εxtra trick
Το φυστικοβούτυρο κάνει πολύ καλή δουλειά στις γρατζουνιές, επίσης! Βάλτε λίγη ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά, αφήστε το να δράσει για μια ώρα και τέλος καθαρίστε.

Στοιχεία από

spirossoulis.com
www.ladylike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *