Κοτόπουλο φρικασέ με χορταρικά διάφορα

  Αν σας αρέσει το φρικασέ, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το αρνάκι με το πιο καθημερινό, ελαφρύτερο και οικονομικότερο κοτόπουλο. Είναι ένα νοστιμότατο πιάτο. Κοτόπουλο φρικασέ με χορταρικά διάφορα

 

Υλικά Συνταγής

κοτόπουλο: 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
άνηθος: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
φρέσκα κρεμμυδάκια: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένα
χόρτα διάφορα (σέσκουλα, σπανάκι, λάπαθα): 1 κιλό
μαρούλια: 2-3 καθαρισμένα, πλυμένα και χωρισμένα στα φύλλα τους
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
αλάτι, πιπέρι: λίγο

Για το αυγολέμονο

λεμόνια: 2-3
αυγά: 2
αλεύρι ή κορν φλάουρ (προαιρετικά): 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Καθαρίζετε, πλένετε και χοντροκόβετε τα χόρτα. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες του κοτόπουλου, αφού τις αλατοπιπερώσετε.

Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, ρίχνετε τα χοντροκομμένα χόρτα και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν βάζετε τον άνηθο, ξαναρίχνετε και το κοτόπουλο, λίγο ζεστό νερό και σιγομαγειρεύετε για 30′-35′, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Παρακολουθείτε πάντα ενδιάμεσα αν το φαγητό χρειάζεται λίγο νερό ακόμη.

Διαβάστε Επίσης  Καρότα μελωμένα με κονιάκ, μέλι και θυμάρι

Για ελαφρύ αυγολέμονο χωρίς κορνφλάουρ ή αλεύρι: Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και αλατοπίπερο. Παίρνετε μία μία κουταλιές από το ζεστό ζουμί της κατσαρόλας και τις ρίχνετε ανακατεύοντας στο μείγμα αυγών-λεμονιού. Μόλις το μείγμα ζεσταθεί κάπως, το ρίχνετε στην κατσαρόλα, που έχετε κατεβάσει από το μάτι, ανακατεύοντας να πάει παντού.

Για το αυγολέμονο με κορνφλάουρ ή αλεύρι: Παίρνετε το ζουμί από την κατσαρόλα, και το δένετε ανακατεύοντας σε μικρό κατσαρολάκι με το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και αλατοπίπερο.

Διαβάστε Επίσης  Φιλέτο ψάρι στο φούρνο

Παίρνετε μία μία κουταλιές από το πηχτό ζουμί και τις ρίχνετε στο μείγμα των αυγών, χτυπώντας με το σύρμα για να ανακατευτούν (αυτό γίνεται για να πάρουν τα αυγά τη θερμοκρασία από το ζουμί). Ανακατεύετε τα δύο μείγματα στο κατσαρολάκι και δένετε τη σάλτσα αυγολέμονου σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το φαγητό, κουνάτε για να ανακατευθεί καλά με το κοτόπουλο και τα χόρτα, πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρ

Κοτόπουλο φρικασέ με χορταρικά διάφορα

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *