Ρετινόλη: Το καλύτερο όπλο στην πρόληψη και τη θεραπεία της γήρανσης

Ρετινόλη: Το καλύτερο όπλο στην πρόληψη και τη θεραπεία της γήρανσης

Ρετινόλη: Το καλύτερο όπλο στην πρόληψη και τη θεραπεία της γήρανσης

Θεωρείται το σημαντικότερο όπλο κατά της γήρανσης του δέρματος, γιατί:

Έχει αντιγηραντική δράση

Η ρετινόλη έχει αντιγηραντική δράση, γιατί λειτουργεί με τους παρακάτω τρόπους:

Α. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το σώμα και διατηρεί το δέρμα σας λείο. Η μείωση του, προκαλεί ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Η ρετινόλη ενισχύει τη ροή του αίματος στο δέρμα, η οποία αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και με τον τρόπο αυτό μειώνεται η εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Β. Ενθαρρύνει την ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας σας, γιατί αποβάλλει τα αποχρωματισμένα κύτταρά της, βοηθώντας τις βλάβες από τον ήλιο και τα μαύρα στίγματα.

Γ. Δρα ηρεμώντας τα κύτταρα του δέρματος που παράγουν μελανίνη. Αυτά τα κύτταρα είναι υπεύθυνα για δερματικές παθήσεις που προκαλούν αποχρωματισμό του δέρματος. Η ρετινόλη αναγκάζει αυτά τα κύτταρα του δέρματος ν’ αναποδογυρίσουν, και έτσι το δέρμα γίνεται πιο υγιές και φαίνεται πιο λαμπερό.

Για ν’ αποκομίσετε όλα τα οφέλη της ρετινόλης, επιβάλλεται η συνεχής χρήση της. Συνεχής άλλωστε, είναι και η δική σας προσπάθεια να γυρίσετε το χρόνο πίσω. Μπορεί να χρειαστούν τρεις έως έξι μήνες τακτικής χρήσης, για να δείτε τη βελτίωση στο δέρμα σας.

Διαβάστε Επίσης  Η αντιγηραντική δίαιτα που συνιστούν οι επιστήμονες!

Η κρέμα νύχτας με ρετινόλη, SkinCeuticals Retinol 0.3, που περιέχει 0.3% καθαρή ρετινόλη, συστήνεται από τους ειδικούς γιατί διεγείρει την κυτταρική ανανέωση και την παραγωγή κολλαγόνου.

  • Μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις κηλίδες της ηλικίας τόσο από τη φωτογήρανση όσο και από την ενδογενή γήρανση
  • Βελτιώνει τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος
  • Διατηρεί βέλτιστη σταθερότητα ρετινόλης
  • Ελαχιστοποιεί τους ερεθισμούς που συνήθως σχετίζονται με τη χρήση ρετινόλης

Η καθημερινή κρέμα προσώπου με ρετινόλη για σύσφιξη και αντιγήρανση Tripeptide-R Neck Repair της SkinCeuticals, είναι σχεδιασμένη να δρα ενάντια στα σημάδια πρόωρης έως και προχωρημένης γήρανσης του λαιμού (οριζόντιες γραμμές, ρυτίδες, έλλειψη σφριγηλότητας, χαλάρωση, ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος δέρματος). Έχει δημιουργηθεί για το ευαίσθητο δέρμα του λαιμού, είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση, και συμπληρώνει τις επαγγελματικές θεραπείες ανόρθωσης του λαιμού.

Βελτιώνει την ακμή

Η ακμή αναπτύσσεται όταν νεκρά κύτταρα και έλαια συγκεντρώνονται μέσα στους πόρους της επιδερμίδας του προσώπου σας.

Η ρετινόλη ενεργοποιεί τα κύτταρα του εξωτερικού στρώματος του δέρματος με αποτέλεσμα την πιο γρήγορη ανανέωσή τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα λείο και ομοιόμορφο. Επιπλέον, η ρετινόλη μειώνει την παραγωγή ελαίων, ώστε να μην φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας σας. με τον τρόπο αυτό, προλαμβάνει τη δημιουργία ακμής.

Διαβάστε Επίσης  6 ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΝΕΟΤΕΡΟΙ

Φυσικά και στην περίπτωση ακμής, συνιστάται, η συνεχής χρήση της ρετινόλης για τρείς μήνες, για να έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Χρήση της ρετινόλης

Θα πρέπει να είστε προσεκτικές στη χρήση της ρετινόλης γιατί μπορεί να δημιουργήσει ξηρότητα και ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα σας:

Οι κρέμες ρετινόλης θα πρέπει να εφαρμόζονται μόνο το βράδυ, γιατί κάνουν το δέρμα σας επιρρεπές στις βλάβες από τον ήλιο.
Οι ειδικοί συστήνουν τη σταδιακή χρήση της. Ξεκινήστε, μ’ ένα προϊόν που περιέχει χαμηλή συγκέντρωση ρετινόλης και χρησιμοποιήστε το μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Καθώς το δέρμα σας γίνεται πιο ανεκτικό, μπορείτε ν’ αυξήσετε τη συχνότητα με την οποία χρησιμοποιείτε τη ρετινόλη και σταδιακά να δοκιμάσετε προϊόντα με υψηλότερη συγκέντρωση

Ρετινόλη: Το καλύτερο όπλο στην πρόληψη και τη θεραπεία της γήρανσης

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *