Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές και ρύζι αναποφλοίωτο ή πλιγούρι

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές και ρύζι αναποφλοίωτο ή πλιγούριΚοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές και ρύζι αναποφλοίωτο ή πλιγούρι

 

Υλικά Συνταγής

1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 – 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 πιπεριές (διάφορα χρώματα, αν θέλετε) χοντροκομμένες
150 ml κόκκινο κρασί
400 γρ ντοματάκι ψιλοκομμένο και 1 φρέσκια ντομάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη (προαιρετικά)
350-400 γρ. ρύζι αναποφλοίωτο ή πλιγούρι
500 ml ζωμός κοτόπουλου, έτοιμος ή σπιτικός

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Αφαιρείτε για λίγο τις μερίδες του κοτόπουλου και προσθέτετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Τα σοτάρετε κι αυτά.

Διαβάστε Επίσης  Ταλιατέλες με πέστο δυόσμου

Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε, τα ανακατεύετε μια – δυο φορές και σβήνετε με το κρασί. (Όταν σβήνετε με κρασί, καλό είναι για 1’-2’ να σκεπάζετε την κατσαρόλα για να εμποδίσετε μέρος των αρωμάτων να χαθεί με τον ατμό). Ανοίγετε το καπάκι, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη ζάχαρη (αν βάλετε) κι ένα φλιτζάνι νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει 30’ – 40′ σε μέτρια φωτιά συμπληρώνοντας ενδιάμεσα με λίγο νερό αν χρειάζεται. Αποσύρετε την κατσαρόλα όταν το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του.

Διαβάστε Επίσης  Γεμιστά σοκολατάκια με κεράσι

Ετοιμάζετε το αναποφλοίωτο ρύζι ή πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, αντικαθιστώντας μέρος του νερού που υποδεικνύουν οι οδηγίες με το ζωμό κοτόπουλου για πιο πλούσια γεύση. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και συνοδεύετε με το ρύζι ή το πλιγούρι.

 

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές και ρύζι αναποφλοίωτο ή πλιγούρι

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *