Πηχτή σκορδαλιά με πατάτα

Πηχτή σκορδαλιά με πατάτα25η Μαρτίου πλησιάζει κι αν ψάχνατε την τέλεια συνταγή για φέτος τότε αυτή η πηχτή σκορδαλιά με πατάτα θα συνοδεύσει τέλεια τον μπακαλιάρο σας!

Υλικά

Μπακαλιάρος 2 μερίδες
Πατατες 3 κιλά
Σκορδο 2-3 σκελίδες
Λεμονι Χυμό από 2
Ελαιολαδο 1 ποτήρι
Αλατι Κατά βούληση

Η σκορδαλιά είναι ένα παραδοσιακό “ντιπ” που έχει την τιμητική του κάθε 25η Μαρτίου αφού συνοδεύει τον μπακαλιάρο μας. Σήμερα λοιπόν σήμερα θα φτιάξουμε μία πηχτή σκορδαλιά με πατάτα και θα προσθέσουμε μέσα και ζωμό από βρασμένο μπακαλιάρο για έξτρα νοστιμιά.

Διαβάστε Επίσης  Το απόλυτο χειμερινό στιφάδο με κάστανα!

Είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες συνταγές για σκορδαλιά κι εμείς σίγουρα θα την φτιάξουμε φέτος. Σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα λοιπόν και σίγουρα θα την φτιάχνετε σε κάθε ευκαιρία. Με οικονομικά υλικά και απλή εκτέλεση.

Εκτέλεση για την πηχτή σκορδαλιά με πατάτα

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά καρέ τις πατάτες μας. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό ίσα ίσα να τις σκεπάζει. Προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, αλατίζουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όσο είναι ζεστές οι πατάτες, δουλεύουμε την σκορδαλιά μας.

Διαβάστε Επίσης  «Τηγανιά» με φασόλια, μανιτάρια και ντομάτα

Αφαιρούμε τον μπακαλιάρο και παίρνουμε 2-3 πατάτες. Τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με λίγο από τον χυμό λεμονιού και τις σκελίδες σκόρδου. Αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε λίγες λίγες πατάτες και τις πατάμε καλά με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.

Προσθέτουμε το μείγμα σκόρδου, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και αλάτι, χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δουλεύουμε όλα τα υλικά με αυτόν τον τρόπο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *