Μαύρο Ρόδο: Ο Βίκος πάει στο μοναστήρι να βρει την Φιλαρέτη

Ο Παράσχος απειλεί το Δαμαλά για λογαριασμό του Βίκου: “Δεν θα τη βγάλεις καθαρή αν τολμήσεις να αναφέρεις το όνομα του Βίκου”. Αλλά οι υποψίες του Θέμη για το ρόλο του Παράσχου ολοένα και μεγαλώνουν, μέχρι που τον πιάνει στα πράσα να τον προδίδει. Συγκεκριμένα τον πιάνει να μιλάει κρυφά στο τηλέφωνο με τον Βίκο. “Τι κάνεις εκεί; Μιλάς με τον Βίκο πίσω απ’ την πλάτη μου; Σε είχα δίπλα μου, σε εμπιστευόμουν κι εσύ μου σκάβεις τον λάκκο μου, ρε καθίκι;” του λέει και πιάνονται στα χέρια.

Η αναμέτρηση των δύο αντρών είναι σκληρή και ο Παράσχος αναγκάζεται να παραδεχτεί όλη την αλήθεια για το διπλό του παιχνίδι: “Ναι ρε, συνεργάζομαι με τον Βίκο. Αυτός είναι το αφεντικό μου αν θέλεις να ξέρεις και όχι εσύ. Ποτέ δεν ήσουν εσύ. Αυτός με έριξε δίπλα σου, να κερδίσω την εμπιστοσύνη σου, να γίνω το δεξί σου χέρι” , του ομολογεί και ο Θέμης δεν μπορεί να πιστέψει στα αυτιά του.

“Θα σε σκοτώσω ρε κάθαρμα. Δε θα τη βγάλεις καθαρή”, του φωνάζει ο Θέμης, αλλά ο Παράσχος του αποκαλύπτει και για πρώτη φορά το λόγο για τον οποίο θέλει να εκδικηθεί τον Καστρινό και που αφορά την την οικογένειά του: “Θα υποφέρεις Καστρινέ για όσα έχεις κάνει”, του υπόσχεται και φεύγει. Στη συνέχεια εκείνος συναντάει το Βίκο και του λέει όσα έγιναν. “Ρε είσαι παντελώς ηλίθιος; Τι πήγες κι έκανες; Τώρα τι θα κάνουμε; Πως θα μαθαίνουμε τις κινήσεις του Καστρινού;”, του φωνάζει. “Καλύτερα που έγιναν έτσι τα πράγματα, να ξεμπερδεύουμε. Δεν θα άντεχα άλλο να μείνω δίπλα του και να κάνω το τσιράκι”, του απαντάει ο Παράσχος .

Όμως είναι τέτοιος ο θυμός του Βίκου μαζί του, που ο Παράσχος τρέμει ότι θα του κάνει κακό. Μαζί με όλα αυτά που συμβαίνουν με τον Παράσχο και τον Καστρινό, ο Βίκος ανακρίνει τον Ζαμάνο, προσπαθώντας να του αποσπάσει πληροφορίες για την εντολή που έδωσε το Θέμη: “Δεν θα βγεις ζωντανός από δω μέσα, στο ξεκαθαρίζω. Λέγε τι είπες τον Καστρινό; Γιατί τον συνάντησες; Τι ήθελες μαζί του; Πες τα όλα γιατί θα σε γδάρω ζωντανό”.

Τότε ο Ζαμάνος αναγκάζεται να του πει την αλήθεια: “Του είπα να σε βγάλει απ’ τη μέση και μάλιστα του έδωσα και ανταλλάγματα, αλλά δεν δέχτηκε”, του αποκαλύπτει. Ο Βίκος προβληματίζεται και ζητάει από την Θάλεια να βάλει κοριό στο γραφείο του Καστρινού, για να μαθαίνει από πρώτο χέρι τα σχέδια του, τώρα που ο Παράσχος έφυγε.

Ο Θέμης υπόσχεται στην Φιλαρέτη ότι θα ξεδιαλύνει προσωπικά την εμπλοκή του Ζαμάνου, στην υπόθεση του παιδιού της: “Θα φροντίσω να ξεδιαλύνω την εμπλοκή του Ζαμάνου στην εξαφάνιση του παιδιού σου. Θα βρούμε το παιδί σου, δεν θέλω να απογοητεύεσαι. Μόλις βρω στοιχεία θα έρθω στο μοναστήρι να σε συναντήσω”. Ο Βικός ταράζεται με όσα ακούει και αποφασίζει να πάει στο μοναστήρι για να συναντήσει την Φιλαρέτη και να μάθει για την εμπλοκή της στην όλη υπόθεση. Η αποκάλυψη του μυστικού, για την πραγματική τους σχέση, ολοένα και πλησιάζει να βγει στο φως.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *