Μαύρο Ρόδο: Η Πολυξένη εκβιάζει τον Μητροπολίτη

Ο Μανόλης με την Ευτυχία φτάνουν στο σημείο να στείλουν τελεσίγραφο στην Κασσιανή πως αν δε σταματήσει τους εκβιασμούς θα αποκαλύψουν τα πάντα για το αμαρτωλό παρελθόν της. Για πρώτη φορά αυτή θα βρεθεί σε θέση άμυνας και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.

Σε πρώτη φάση ψάχνει να βρει από που μπορεί να έμαθαν όλα αυτά που ξέρουν εναντίον της ώστε να δει τι θα κάνει για να τους σταματήσει. Την ίδια στιγμή η Φιλαρέτη καταφέρνει να βγει από την Μονή και συνεχίζει τις έρευνες για τον εξαφανισμένο γιο της.

Αυτή τη φορά όμως έχει αποτέλεσμα καθώς βρίσκει στοιχεία και πρόσωπα που μπορεί να την οδηγήσουν στα ίχνη του. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι και η Στέλλα Χρονά, την οποία και πηγαίνει να συναντήσει με την ελπίδα ότι θα της πει που ακριβώς βρίσκεται το παιδί της.

Σε πρώτη φάση όμως μαθαίνει που πήγαιναν τα χρήματα που έστελνε για την ανατροφή του όλα αυτά τα χρόνια. Στο μεταξύ ο μητροπολίτης έχετε μία πολύ περίεργη επίσκεψη. Η Πολυξένη πηγαίνει να τον δει αποφασισμένη να μην αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους.

Τα κτήματα του μοναστηριού πρέπει να καταλήξουν στο Θέμη και για να γίνει αυτό, ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η εκκλησία πρέπει να ακυρωθεί. Για να πετύχει αυτό που θέλει κρατάει έναν άσσο στο μανίκι της τον οποίο και αποκαλύπτει στο Χρυσόστομο.

 

Όταν εκείνος απορρίπτει όσα του λέει, τον απειλεί με μια φωτογραφία της Κασσιανής από τα νεανικά της χρόνια την οποία είναι και διατεθειμένη να δώσει στη δημοσιότητα προκαλώντας τεράστιο σκάνδαλο, γύρω από τη νέα Ηγουμένη.

Ο μητροπολίτης συνειδητοποιεί ότι είναι στρυμωγμένος για τα καλά και συνεπώς δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να ακυρώσει το διαγωνισμό και η πολιτική παρέμβαση που έρχεται την πλέον ακατάλληλη στιγμή τον φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Όταν ξαφνικά η Στέλλα Χρονά εξαφανίζεται η Φιλαρέτη απελπίζεται γιατί θεωρεί ότι έχασε και το τελευταίο άνθρωπο που την συνδέει με τον γιο της.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *