Καλαμαράκια κοκκινιστά με κοντά ζυμαρικά

Καλαμαράκια κοκκινιστά με κοντά ζυμαρικάΚαλαμαράκια κοκκινιστά με κοντά ζυμαρικά

 

Υλικά Συνταγής

8-10 καλαμαράκια καθαρισμένα
1/5 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
400 γρ. ντοματάκι αποφλοιωμένο, ψιλοκομμένο
5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1-2 κρεμμύδια ξερά, καθαρισμένα, κομμένα σε φετάκια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
500 γρ. ζυμαρικά κοντά, βίδες, στριφτά ή τριβελάκι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο και τα σοτάρετε ελαφρά. Ρίχνετε και τα καλαμαράκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1′-2′. Σβήνετε τα καλαμαράκια με το κρασί και μόλις απορροφηθεί, προσθέτετε την ντομάτα, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.
Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 25′-30΄, ελέγχοντας κάθε τόσο τη στάθμη των υγρών και προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Καταεβάζετε απ’ τη φωτιά μόλις τα καλαμαράκια ψηθούν και μείνουν με τη σάλτσα τους.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα σουρώνετε. Σερβίρετε τα ζυμαρικά ανακατεμένα με τα καλαμάρια. Αν θέλετε γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα.

Διαβάστε Επίσης  Ζύμη για κρέπες

Σημειώσεις

Μπορείτε να ρίξετε τα ζυμαρικά μέσα στην ίδια κατσαρόλα όπου μαγειρεύονται τα καλαμαράκια. Θα πρέπει να το κάνετε μειώνοντας την ποσότητα των ζυμαρικών (περίπου 300 γρ.) και να συμπληρώσετε νερό υπολογίζοντας το χρόνο μαγειρέματος που αναγραφέται στη συσκευασία τους. Σε αυτή την περίπτωση τα ζυμαρικά θα προστεθούν λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των καλαμαριών.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *